Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ξένα funds

Την πώληση ληξιπρόθεσμων οφειλών πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία σε funds σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πώληση οφειλών ύψους αρκετών δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ιδιώτες επενδυτές, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει μετρητά και να συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας, σύμφωνα με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο.

«Υπάρχει στρατηγική να πουληθούν ορισμένα assets που τα τελευταία χρόνια δεν είχε καταφέρει να εισπράξει το ασφαλιστικό σύστημα», δήλωσε ένας από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο πρακτορείο που αναφέρει πως το σχέδιο θα αφορά σε πώληση οφειλών ύψους έως 12 δισ. ευρώ, από τα 35 δισ. ευρώ των συνολικών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το σχέδιο θα εστιάζει σε οφειλές άνω των 100.000 ευρώ, δεν θα περιλαμβάνει οφειλές που έχουν ήδη ρυθμιστεί ή χρέη ελεύθερων επαγγελματιών προς τα ταμεία, ενώ στόχος είναι ο αρχικός σχεδιασμός να έχει καταλήξει έως το τέλος του χρόνου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η προετοιμασία στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και οι πωλήσεις να πραγματοποιηθούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί