Σχέδια από τον Δήμο για ιππήλατες άμαξες στο κέντρο Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου επεξεργάζεται σχέδιο κυκλοφορίας ζωήλατων οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου, την ερχόμενη Παρασκευή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας:

Με ιδιαίτερο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε ότι ένα από τα θέματα της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής, είναι και η κυκλοφορία ζωήλατων οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Η ομάδα κυκλοφορίας της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση με το παραπάνω θέμα, δηλώνει ότι είναι εντελώς αντίθετη στην κυκλοφορία των ιππήλατων αμαξών εντός του κέντρου του Ηρακλείου με τα παρακάτω επιχειρήματα:

1)   Με την πεζοδρόμηση κεντρικών οδών της πόλης, η κυκλοφορία έχει μετατεθεί στους δρόμους περιφερειακά του κέντρου και εντός των τειχών, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των δρόμων αυτών. Με λίγα λόγια μετά τις κυκλοφοριακές αλλαγές η κίνηση οχημάτων έχει περιορισθεί σε μια λωρίδα μόνο ανά κατεύθυνση κάνοντας απαγορευτικές τις προσπεράσεις. Τυπικό παράδειγμα του προβλήματος ο μικρός δακτύλιος από Αβέρωφ μέχρι και Γιαμαλάκη. Εκτιμούμε, ότι με την κυκλοφορία των ιππήλατων αμαξών στους δρόμους αυτούς θα μειωθεί επιπλέον η ταχύτητα των οχημάτων. Το πρόβλημα αυτό αφορά και τους δρόμους εκτός των τειχών, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται στην πραγματικότητα σε μια λωρίδα κυκλοφορίας την στιγμή που η δεύτερη λωρίδα, εάν υπάρχει, είναι συνήθως κατειλημμένη από παρκαρισμένα οχήματα.  Άρα στα τμήματα των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δημοκρατίας, για τα οποία έχει προταθεί η κυκλοφορία των ιππήλατων αμαξών, οι ταχύτητες των αυτοκινήτων θα μειωθούν στο όριο της ταχύτητας των αμαξών.

2)   Ακόμα όμως και από φιλοζωική άποψη η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είναι αντίθετη στη χρήση ιππήλατων αμαξών στο Ηράκλειο, αφού το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης έχει ανωφέρειες και τα ζώα θα ταλαιπωρούνται κατά την διαδρομή με ανηφόρα και σε πυρωμένη από τον ήλιο άσφαλτο.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί