1 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν για την καπετάνισσα του Sea Watch

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ συγκεντρωσε το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στην καπετάνισσα του Sea-Watch 3, Καρόλα Ράκετε, που αψήφησε τον Ματέο Σαλβίνι κι έπιασε λιμάνι στη Λαμπεντούζα με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Τα χρήματα προορίζονται για την κάλυψη των δικαστικών της διώξεων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι προσωπικότητες της γερμανικής τηλεόρασης Γιάν Μπόμερμαν και Κλάας Χέφερ-Ουμλάουφ συγκέντρωσαν το βράδυ της Κυριακής πάνω από 620.000 ευρώ. Μια εκστρατεία που ξεκίνησε στην Ιταλία, απέδωσε πάνω από 400.000 ευρώ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Μπόμερμαν, που γνωρίζει από διπλωματικές συγκρούσεις, ανέφερε στο YouTube: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάποιος που σώζει ζωές δεν είναι εγκληματίας. Όποιος σκέφτεται διαφορετικά, απλά κάνει λάθος».

Η ίδια δήλωσε πως δεν μετάνιωσε για την απόφασή της να μεταφέρει «42 εξαντλημένους και απελπισμένους ανθρώπους» στο έδαφος της Λαμπεντούζα.

Η 31χρονη Ράκετε βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες που επισύρουν ποινή κάθειρξης έως 10 έτη. Οι 42 πρόσφυγες, από την άλλη, έλαβαν άδεια να αποβιβαστούν και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, το Λουξεμβούργο ή την Πορτογαλία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί