Π. Σκουρλέτης: Η απλή αναλογική δημιουργεί όρους διαφάνειας στους δήμους

Ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν αυτός που ως υπουργός Εσωτερικών συνέταξε το νόμο για την απλή αναλογική και τον πέρασε στη Βουλή.

Το CNN Greece ζήτησε από τον κ. Σκουρλέτη ένα σχόλιο αναφορικά με την απλή αναλογική και τις κριτικές που γίνονται περί ακυβερνησίας στην αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε:

«Η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς και μεταφέρει το κέντρο λήψης των αποφάσεων στα δημοτικά συμβούλια υπερβαίνοντας το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που ίσχυε από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα ωθεί σε συναινέσεις καθώς και στη διαμόρφωση ευρύτερων πλειοψηφιών. Η κουλτούρα των συνεργασιών  θα δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία των δήμων καθώς και στην επίλυση των τοπικών ζητημάτων. Δεν είναι τυχαίο πως η σύνθεση των συνδυασμών στην πλειοψηφία των δήμων χαρακτηρίζεται από μια πολυσυλλεκτικότητα. Άλλωστε το χρώμα που κυριάρχησε στο πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης είναι το λευκό. Αναμφισβήτητα. η απλή αναλογική δημιουργεί όρους διαφάνειας και χρήστης διαχείρισης στη λειτουργία των δήμων όταν είναι γνωστό ότι κατά το παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις η Αυτοδιοίκηση είχε ταλαιπωρηθεί από κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί