Τα… μισθωμένα μοντέλα του υποψηφίου και τα 50 έως 500 ευρώ για μια ψήφο στο δήμο Ηρακλείου!

Ομολογουμένως αυτές οι εκλογές στο δήμο Ηρακλείου δεν ήταν ό,τι πιο καθαρό από πλευράς έκφρασης της βούλησης. Δεν είναι απλά οι πιέσεις και οι εκβιασμοί που έπεσαν, οι υπονομεύσεις και τόσα άλλα. Υπάρχουν και θέματα που πιθανώς φτάνουν και τα όρια ελέγχου από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συνυποψηφίων τους, τουλάχιστον δυο υποψήφιοι του συνδυασμού Κουράκη ανέβασαν πολύ το… “κασέ” για ψήφους, φτάνοντας μέχρι και 500 ευρώ για τον “αρχηγό” των ψηφοφόρων! Δηλαδή, αν έφερνε όλες τις ψήφους της οικογένειας και όσες “επηρεάζει”, τότε έπαιρνε 500 ευρώ! Αν η “εγγύησή” του ήταν μόνο για τη δική του και της στενής του οικογένειας, τότε το ποσό μειωνόταν και ξεκινούσε από τα 50 ευρώ!

Τα… 500 ευρώ κατάφεραν να εκλέξουν τον ένα ως σύμβουλο, αλλά όχι και τον δεύτερο!

Υπήρχε και μια άλλη “ταρίφα”, που ήταν στάνταρ και αφορούσε σε ψηφοφόρους από τη Βόρεια Ήπειρο ή την Αλβανία. Υποψήφιος συνδυασμού, που δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο, στόχευε σε αυτό τον χώρο, αλλά μονίμως έπαιρνε την απάντηση “πόσα δίνεις”, καθώς από υποψηφίους του συγκεκριμένου συνδυασμού (Κουράκη) έπαιρνε 50 ευρώ!

Υπήρχαν όμως και άλλες περιπτώσεις. Όπως εκείνου του υποψηφίου, επίσης από τον συνδυασμό Κουράκη στην Αλικαρνασσό, που… ενοικίασε μοντέλα, τα έστησε έξω από τα εκλογικά κέντρα με καρτελάκια με τη φωτογραφία και το όνομά του και τα έστησε έξω από τα εκλογικά κέντρα με σκοπό να πλησιάζουν ψηφοφόρους, να τους πιάνουν την κουβέντα και να δίνουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια!

Όμορφος κόσμος, ηθικός…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί