7.468.146 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» στο Νομό Λασιθίου

Νέες εντάξεις έργων του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι», ύψους 113 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Τα 35 συνολικά έργα που θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση, αφορούν στους τομείς ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κτλ). Ανάμεσα στα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο που αφορούν στο Νομό Λασιθίου.

  1. Δήμος Σητείας 4.700.000 ευρώ για την ανέγερση νέου Δημαρχείου στη Σητεία
  2. Δήμος Αγίου Νικολάου 2.768.146 ευρώ για υποδομές αποχέτευσης των περιοχών Βαθύ, Αμμουδάρα, Αλμυρός.    

Από την έναρξη του προγράμματος «Φιλόδημος» μέχρι σήμερα, στο Νομό Λασιθίου έχουν ενταχθεί έργα  που η χρηματοδότηση τους φτάνει περίπου τα 20.000.000  ευρώ, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.    

Η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος δεν αποτυπώνεται μόνο στο ύψος των κονδυλίων, αλλά και στο γεγονός ότι οι χρηματοδοτήσεις δίνονται στους ΟΤΑ με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, για να υλοποιηθούν συγκεκριμένα έργα βασικών υποδομών, που οι ίδιοι οι ΟΤΑ επιλέγουν, τα οποία έχει ανάγκη η κοινωνία. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με νέες προσκλήσεις προς τους Δήμους από την κυβέρνηση, ενισχύοντας τους ΟΤΑ όλης της χώρας, αφού οι δήμοι δεν επιβαρύνονται, διότι η αποπληρωμή των επενδυτικών δανείων καλύπτεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί