Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης

Ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης, με πολλές συμμετοχές σε τηλεόραση και κινηματογράφο, πέθανε στις 14 Ιανουαρίου, σε ηλικία 81 ετών.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961. Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με το θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου – Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», για να ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτήν στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Σκηνή από την ταινία «Ο βάλτος», του Ντίνου Δημόπουλου

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του  -και μητέρα της κόρης του Ευγενίας- Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στον «Άγνωστο πόλεμο», αργότερα στη «Λάμψη», για να κλείσει τον τηλεοπτικό του κύκλο με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την Άννα Συνοδινού.

Φιλμογραφία

«Ποτέ την Κυριακή» (1960)

«Συνοικία το «όνειρο»» (1961)

«Τα δίχτυα της ντροπής» (1965)

«Εγκατάλειψη» (1965)

«Γεύση από ερώτα» (1966)

«Η 7η ημέρα της δημιουργίας» (1966)

«Η ώρα της οργής» (1968)

«Το κανόνι και τ’ αηδόνι» (1968)

«Θυμήσου αγάπη μου» (1969)

«Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα» (1970)

«Μαυροφόροι του βουνού και του κάμπου» (1970)

«Όμορφες μέρες» (1970)

«Σταυραετοί στα Μετέωρα» (1970)

«Στη μάχη της Κρήτης» (1970)

«Εσχάτη προδοσία» (1971)

«Ελευθερία ή θάνατος» (1972)

«Ο βάλτος» (1973)

«Παύλος Μελάς» (1973)

«Τα χρόνια της οργής» (1973)

«Γιάννης και Μαρία» (1982)

«Αδέξιος εραστής»  (1984)

«Ο Ταμτάκος στο Ναυτικό»  (1985)

«Και δειλός και τολμηρός»   (1988)

«Οι σκλάβοι στα δεσμά τους»  (2008)

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί