ΒΟΑΚ: Τμήμα του βουνού “κατέβηκε” στο δρόμο!- Απίστευτη κατολίσθηση λόγω των βροχών (φωτο-βίντεο)

Το βουνό κατέβηκε στο δρόμο, στην Εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου στο ύψος του Σταλού, απόρροια της έντονης και παρατεταμένης βροχόπτωσης του τελευταίου 24ωρου, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr.

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες του zarpanews.gr, η κατολίσθηση που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες ήταν αρκετά μεγάλη με αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει σχεδόν εντελώς.

Δείτε επίσης

Η… Βενετία του Ηρακλείου στην Αμμουδάρα!- Ποτάμι αντί δρόμος με τη βροχή! (φωτο)

Προβλήματα σε όλη την Κρήτη από την κακοκαιρία- Οδηγός κινδύνευσε μέσα στο όχημά του, όταν παρασύρθηκε

Κρήτη: Πλημμύρες στην Εθνική Οδό – Ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς

 

 

Για μια ακόμη φορά πάντως και με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν αναδεικνύονται τα πολυποίκιλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο του νομού, καθιστώντας για πολλοστή φορά επιτακτική ανάγκη τις απαραίτητες παρεμβάσεις, αφού βέβαια και ο φορέας που φέρει την ευθύνη της συντήρησης του οδικού δικτύου αναλάβει επιτέλους τις υποχρεώσεις του.

Σημειώνεται πως στο σημείο βρέθηκε άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαρακης ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πάντως από τους εκπροσώπους των αρμοδίων υπηρεσιών, εκφράζονται φόβοι για νέες κατολισθήσεις λόγω κλίσης που έχει πάρει μέρος του βουνού.

Εκτιμάται πως έχουν πέσει 6.000 κυβικά εκατοστά αδρανών υλικών, χώμα, πέτρες και κλαδιά. Στο σημείο βρίσκεται η τροχαια για τη ρύθμιση της κυκλοφοριας. Η Πυροσβεστική υπηρεσία με την χρήση θερμικής κάμερας απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει εγκλωβιστεί κάποιο άτομο η διερχόμενο όχημα

Την απομάκρυνση των υλικών κάνει η  Περιφέρεια, και εργολάβος καθώς με τα απαραίτητα μηχανήματα.

Με δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαρακης, επεσήμανε την ανάγκη για μελέτες, έργα και μόνιμες παρεμβάσεις. Είπε επίσης πως «πρέπει πλέον να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Αυτό που κάνουμε κάθε φορά είναι πως απομακρύνουμε τα χώματα μέχρι να ξαναπέσουν. Να παρέμβουμε πριν θρηνήσουμε θύματα.»

Και άλλη κατολίσθηση

Ένα μέρος του βουνού έχει βρεθεί πάνω στο οδόστρωμα, κλείνοντας το ένα ρεύμα στον δρόμο του Λυγιδέ, στα Χανιά.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες του zarpanews.gr από το σημείο.

Από την κατολίσθηση, ευτυχώς δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί, όμως δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί