Κων. Κούνεβα: Η προοδευτική Ευρώπη είναι η απάντηση στη δράση της Ακροδεξιάς

“Το ιδανικό θα ήταν, μπροστά στις ευρωεκλογές, όλες οι προοδευτικές πολιτικές ομάδες να δεσμευτούν σε ένα κοινωνικό, δημοκρατικό πλαίσιο αρχών, και να το προωθήσουν ομοιόμορφα σε όλες τις χώρες”, τονίζει σε συνέντευξή της στην “Αυγή” της Κυριακής η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Εμείς ως Αριστερά πρέπει να προβάλουμε τη ριζοσπαστική, προοδευτική, κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση της Ε.Ε. ως απάντηση στα ευρωπαϊκά αδιέξοδα. Και να δουλέψουμε για μια μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία πάνω στον στόχο αυτό. Ειδάλλως θα υπάρξει μια επικίνδυνη, συντηρητική οπισθοδρόμηση της Ευρώπης», σημειώνει η Κ. Κούνεβα.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό σημειώνει ότι «πρέπει επιτέλους να υπάρξει ουσιαστική αλληλεγγύη, δηλαδή δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Όλα τα άλλα είναι υποκρισία».

Τέλος, για τις συλλογικές συμβάσεις σημειώνει ότι η κυβέρνηση υλοποιεί βασικές δεσμεύσεις της, αλλά «πρέπει να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση των εργαζόμενων, να ξανακερδίσουν το κύρος τους τα συνδικάτα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί