Κυριάκος ο πολιτικός γυρολόγος

Τα όρη και τα βουνά έχει πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άμεση “δημοσιογραφική ενημέρωση” των πολιτών με fake news, αφού τα ψέματα αρκετών φιλικών του ΜΜΕ και σελίδων δεν φτάνουν, ελπίζοντας σε ψηφαλάκια.

Έτσι πέρασε και από την Πρέβεζα όπου είπε:

  • Φαίνεται η ένοχη βιασύνη του κ. Τσίπρα να κλείσει όπως-όπως το θέμα της πΓΔΜ, πριν έλθει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία.

Εννοεί, να το κλείσει γιατί μετά εμείς δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε (αν έρθουμε στην εξουσία) αφού λέμε ήδη ψέματα και συμφωνούμε.

  • Η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης αυστηρό και το πιο ανησυχητικό είναι ότι αδυνατεί να δανειστεί όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία.

Ξέχασε να πει πως οι χώρες αυτές βγήκαν εδώ και καιρό από τα μνημόνια και πως η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να δανειστεί τώρα, αφού έχει μαξιλαράκι ρευστότητας 26-27 δισ. Επίσης ξέχασε να πει, πως είναι ο μόνος “Ευρωπαίος” πολιτικός που έχει την άποψη αυτή…

  • Δεν πρέπει να το ξεχνάμε, εμείς δίνουμε μεγάλο αγώνα να μην εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων.

Εδώ γελάς γιατί ο ίδιος έλεγε πως είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων και παρακαλούσε έξω να μην κάνουν το χατίρι του Τσίπρα…

  • Φόροι και εισφορές πνίγουν την ανάπτυξη, εμποδίζουν την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Εννοεί την ανάπτυξη όπως την είδαμε στο success story του Σαμαρά ή τους φόρους στους οποίους οι ίδιοι συνηγορούσαν; Μήπως εννοεί πως με μια offshore γλιτώνεις τους φόρους;

  • Ξέρετε καλά ότι και η αποκλιμάκωση της ανεργίας οφείλεται στο γεγονός ότι πάρα πολλοί νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό και άλλοι τόσοι βρίσκουν θέσεις στα 4ωρα -δουλεύουν πολύ συχνά 8 ώρες και πληρώνονται για 4 ώρες.

Ναι, ξεχνάμε την ανεργία του 30+%. Ξεχνάμε τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων και τη φυγή των νέων στο εξωτερικό. Λογικά, αυτά για τον Κυριάκο έγιναν επί… ΣΥΡΙΖΑ! Ξεχνάμε την ευέλικτη εργασία που θέλουν τα νεοφιλελεύθερα κοράκια ή την μη αύξηση του κατώτατου μισθού.

  • Και βέβαια, οι τράπεζες κλυδωνίζονται ξανά μετά την λαίλαπα του 2015.

Είναι γνωστή η “πολιτική της κρίσης” που συχνά προκαλείς άμεσα ή έμμεσα στο εξωτερικό για να την εισπράξεις μικροκομματικά στο εσωτερικό, ποντάροντας στην αποτυχία, μόνον και μόνο για να γίνει πρωθυπουργός!

  • Το Δημόσιο είναι παρατημένο και παραδομένο σε ρουσφέτια και κομματικούς πελάτες

Εδώ δεν είναι να γελάς… πέφτεις στα πατώματα μετά από τα έργα και τις ημέρες των ημετέρων επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έτρωγαν με δέκα μασέλες!

  • Όσα συμβαίνουν στην Μόρια και στην Σάμο και στα υπόλοιπα hot spots του Ανατολικού Αιγαίου, αποτελούν το «θλιβερό σύμβολο της αποτυχίας αλλά και της αδιαφάνειας στο Μεταναστευτικό.

Σωστά, γιατί επί ΝΔ οι μετανάστες έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Για να μην πούμε πως αυτό που θέλουν είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή απλά να σταματάνε τα σκάφη και ο «Θεός βοηθός».

Μετά από όλα αυτά, δεν αρκεί να πεις «κοίτα ποιος μιλάει»…

Αρκεί να δεις διαχρονικά πόσα αντιφατικά και ψέματα έχουν πει…

documentonews.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης