Εφιαλτική η κατάσταση σε περιοχές του Ηρακλείου: Δεν έχουν νερό ούτε για τις βασικές τους ανάγκες!

Αντιμέτωποι με έναν εφιάλτη είναι οι κάτοικοι στην περιοχή των Τριών Βαγιών με το νερό, μέσα Ιούλη.

Όπως μας αναφέρουν, το νερό έρχεται κάθε δύο ή και τρεις μέρες και παίρνουν πάρα πολύ λίγη ποσότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, κάτοικοι ξέμειναν από νερό, τους ήρθε το Σάββατο, και τελείωσε την ίδια κιόλας ημέρα, με μία ιδιαίτερα μικρή κατανάλωση από μέρους τους.

“Πρέπει να επιλέξουμε σε καθημερινό επίπεδο τί θα κάνουμε, θα πλύνουμε τα πιάτα μας, θα κάνουμε μπάνιο, θα βάλουμε πλυντήριο ή θα πάμε τουαλέτα; Είναι ένα καθημερινό βασανιστήριο, ειδικά αυτές τις ημέρες με τον καύσωνα η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη”, αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο Candiadoc.

“Ακούμε το λάστιχο σε παρακείμενα σπίτια, ενώ εμείς δεν έχουμε να χρησιμοποιήσουμε για τις κύριες λειτουργίες μας, για να μαγειρέψουμε, να κάνουμε μπάνιο, να πλύθουμε μέσα στον καύσωνα”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι.

Αγοράζουν μάλιστα καθημερινά εξάδες εμφιαλωμένων νερών, για να καταφέρουν να κάνουν τις βασικές τους ανάγκες.

“Η ατυχία μας έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχουμε ντεπόζιτο με μεγάλο χώρο αποθήκευσης, με αποτέλεσμα το νερό να αποθηκεύεται στα υπόλοιπα σπίτια και εμείς να μην μπορούμε να κάνουμε ούτε τα βασικά”, προσθέτουν.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν σε καθημερινή βάση προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τη ΔΕΥΑΗ, κάτι που δεν έχει γίνει ούτε μία φορά.

“Παίρνουμε τηλέφωνο, δεν απαντάει κανείς, πραγματικά σαν να μην υπάρχει υπηρεσία”, μας αναφέρουν αγανακτισμένοι.

Φυσικά, το θέμα με την έλλειψη νερού στο Ηράκλειο, δεν είναι γνώρισμα μόνο της συγκεκριμένης περιοχής, αφού και σε άλλες περιοχές του Ηρακλείου οι κάτοικοι έχουν πει το νερό… νεράκι!

Ακόμα ένας αναγνώστης μας, αναφέρει τα εξής:

“Tο ίδιο πρόβλημα υφίσταται την ίδια στιγμή ψηλά στην οδό Ούλωφ Πάλμε . Από χτες βράδυ όπως λένε οι αρμόδιοι δώσανε νερό στην περιοχή αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή νερό δεν έχει έρθει στις κεντρικές βρύσες των σπιτιών της περιοχής. Προφανώς λόγω υψόμετρου της οδού γεμίζουν πρώτα οι δεξαμενές άλλων σπιτιών….πιο χαμηλά… είμαστε σε αναμονή αλλά πρέπει να βρεθεί επιτέλους μια λύση????”

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί