Και στις… 32 του άλλου του μηνός να μιλήσει ο Στουρνάρας, πλέον δεν έχει σημασία!

“Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα”, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις διαρροές περί επικείμενης τοποθέτησης εκ μέρους του κεντρικού τραπεζίτη στις 2 Ιουλίου, παράλληλα με τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης της ΤτΕ, σχετικά με τα τεκταινόμενα στην ελληνική οικονομία μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου για τη ρύθμιση του χρέους.

Δείτε επίσης: Η άβολη θέση ενός δούρειου ίππου

Οι ίδιες πηγές τονίζουν παράλληλα ότι ο κύριος Στουρνάρας καλό θα ήταν «να κάνει τη χάρη στον εαυτό και να μην εκτίθεται», σημειώνοντας με νόημα πως «Ούτως ή άλλως, ό,τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που υπηρέτησε».

Υπενθυμίζεται ότι η παρατεταμένη αφωνία εκ μέρους του διοικητή της ΤτΕ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις είχε προκαλέσει διάφορα αρνητικά σχόλια τόσο εντός όσο κι εκτός της χώρας. Αιχμές για τη στάση του άφησε κι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Ζάππειο, αναφερόμενος σε εκείνους «που εισηγούντο πιστοληπτικές γραμμές στήριξης» -όπως είχε κάνει επανειλημμένα ο Γιάννης Στουρνάρας- αντί για συμφωνία και «καθαρή έξοδο».

Τελικά μετά από αρκετά 24ωρα σιωπής, ο κεντρικός τραπεζίτης μέσω «κύκλων» του ανέφερε πως «θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία και θα την πάρει στα χέρια του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο κεντρικός τραπεζίτης όποτε τοποθετήθηκε για την “καθαρή” έξοδο από τα μνημόνια ή για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, το έπραξε είτε μέσα από τις εκθέσεις της ΤτΕ είτε με δημόσιες δηλώσεις και ομιλίες του σε συνέδρια και εκδηλώσεις για την ελληνική οικονομία». Όπως συμπληρώνουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του «με τον ίδιο τρόπο θα κινηθεί και τώρα και θα υπάρξουν εκπλήξεις στην τοποθέτηση του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί