Σπυράκη: Ο Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 – ΣΥΡΙΖΑ: Η Ιστορία δεν ξεκινά από τη γέννηση του Μητσοτάκη

Σε μια μάλλον δυσκολονόητη δήλωση σχετικά με την συζήτηση και την αντιπαράθεση που προκάλεσε η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «τι τον νοιάζει τον 17χρονο για τον Λαμπράκη;» προχώρησε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, λέγοντας πως… ο αρχηγός της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963.

Δεδομένου ότι δεν διευκρίνισε τι ακριβώς σημαίνει η παραπάνω διαπίστωση, αφήνει περιθώρια πολλαπλών ερμηνειών, όπως, για παράδειγμα, ότι αφού ο αρχηγός της ΝΔ γεννήθηκε το 1968… δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε το 1963.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως σε ανακοίνωσή του σημειώνει, ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη «γκάφα», αλλά για συνειδητή προσπάθεια διαγραφής της ιστορίας:

«Η σημερινή δήλωση της κ. Σπυράκη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αγέννητος το 1963, άρα δεν μπορεί να γνωρίζει για τη δολοφονία Λαμπράκη, δεν είναι απλώς ανόητη και αστεία, αλλά εκφράζει αυθεντικά αυτό που αντιπροσωπεύει η σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Δεν πρόκειται για άγνοια της ιστορίας αδικαιολόγητη για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας, ούτε για μια ακόμα γκάφα από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες γενιές και, βέβαια, και στην παράταξή του. Η ιστορία βέβαια ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται, ούτε ξεκινά από τη γέννηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί