Βρήκαν τον «Ψαλιδοχέρη» του Μεσαίωνα στην Ιταλία

Έναν περίεργο «μεσαιωνικό πολεμιστή» που μοιάζει να είναι κοινός πρόγονος του Edward του Ψαλιδοχέρη, του Ash από το Evil Dead και του Merle Dixon από το The Walking Dead, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Ιταλία.

Ειδιότερα, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν έναν αρχαίο σκελετό που χρονολογείται από την εποχή του Μεσάιωνα, ο οποίος εικάζουν πως είναι κάποιου στρατιώτη που είχε τοποθετήσει ένα μαχαίρι στο ακρωτηριασμένο του χέρι.

Είναι πολύ πιθανό το ψεύτικο χέρι που κατέλεγε σε μαχαίρι να το χρησιμοποιούσε ως αντικατάστατο του χαμένου του χεριού και να τον διευκόλυνε στις διάφορες εργασίες και την καθημερινή του ζωή, σύμφωνα με το δημοσίευμα του sputniknews. Η οδοντοστοιχία του που βρέθηκε επίσης σε αυτή τη τοποθεσία, φαινόταν να είναι σημαντικά φθαρμένη, καθώς είχε χάσει το σμάλτο της και είχε υποστεί κακώσεις.

Οι ερευνητές εντόπισαν τον σκελετό κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής εργασίας στην νεκρόπολη Longobard στη Βόρεια Ιταλία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χρονολογείται 13 με 15 αιώνες πίσω.

Οι αρχαιολόγοι, με επικεφαλής την Ileana Micarelli από το Πανεπιστήμιο Sapienza στη Ρώμη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χέρι έχει αφαιρεθεί αφού ο άνδρας είχε υποστεί σοβαρό τραύμα. Δεδομένου των γεγονότων και της πολεμικής κουλτούρας των Longobards, το άκρο πρέπει να χάθηκε σε κάποια μάχη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ακρωτηριασμένο άκρο είχε ένα «καπάκι» πάνω του, φτιαγμένο από δέρμα, το οποίο δείχνει ότι ο άνδρας είχε ζήσει για πολύ καιρό μετά το τραύμα, έχοντας πάρει τότε τα πιθανά μέτρα για την πρόληψη λοιμώξεων.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί