Ερώτηση Συντυχάκη για τη μισθοδοσία του Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Κρήτης

Τα σοβαρά προβλήματα στα ΤΕΙ της χώρας με τους απλήρωτους ωρομίσθιους και προμηθευτές που σχετίζονται με τη λειτουργία των Ιδρυμάτων έθεσε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ανέφερε πως οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Κρήτης δεν έχουν πληρωθεί τις μισθοδοσίες τους από το Γενάρη 2018, ενώ στην Αττική δεν έχουν πάρει δεκάρα τσακιστή από την υπογραφή της σύμβασης. Πρόσθεσε πως η διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης έχει αιτηθεί από τις αρχές Φλεβάρη την τροποποίηση του τακτικού προϋπολογισμού, προκειμένου να ενταχθούν ταμειακά διαθέσιμα του Ιδρύματος για την εξόφληση των οφειλών, η τροποποίηση όμως μέχρι και την κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης δεν είχε εγκριθεί.

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε για το ΤΕΙ Κρήτης πως υπογράφτηκε πριν λίγες μέρες η 2η τροποποίηση του προϋπολογισμού, ενώ για την Αττική ανέφερε πως θα μελετήσει το θέμα και πως αν δεν έχουν πληρωθεί οι ωρομίσθιοι είναι απαράδεκτο. Ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι η χρηματοδότηση αυξήθηκε φέτος κατά 45%, ενώ λίγο πριν ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα υποχρηματοδότησης αναφέροντας πως το 2011 δόθηκαν 23,5 εκατ. ευρώ και το 2017 μόλις 5 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί