Επιστολή Μιχελογιαννάκη για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων σε αυτοαπασχολούμενους

Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας και στον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, όπου αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα της καθυστέρησης υπολογισμού και καταβολής των συντάξεων στους αυτοαπασχολούμενους που βρίσκονται στη διαδικασία συνταξιοδότησης.

Μετά την αναφορά στο μείζον πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της καθυστερημένης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και της αντίστοιχης εκκαθάρισης των εισοδημάτων στα πληροφοριακά συστήματα του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα η χορήγηση των συντάξεων να προχωράει με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, έκανε πρόταση ώστε να δοθεί οδηγία στους υπαλλήλους να προχωράνε τις συντάξεις με βάση τις εισφορές που αντιστοιχούν  στα εισοδήματα 2 ετών πίσω, δηλαδή για το 2018 με βάση τα εισοδήματα του 2015, προκειμένου να μην υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση για την οποία δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι, αλλά το  φορολογικό σύστημα.

Καταλήγοντας στην επιστολή του, έκανε έκκληση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με στόχο να προχωρήσει η διαδικασία το συντομότερο δυνατό.

Συνάντηση του Ι. Μιχελογιαννάκη με τον κ. Κουμαντάκη, πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου και πρόεδρο της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Κρήτης

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου και πρόεδρο της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Κρήτης κ. Κουμαντάκη Εμμανουήλ και συζήτησαν για την εξοντωτική φορολόγηση που υφίσταται η μικρομεσαία επιχείρηση στην Κρήτη, καθώς και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις. Στην συνέχεια αναφέρθηκαν στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών ενόψει και των αλλαγών που αναμένονται, για την καθίζηση του λιανεμπορίου στην Κρήτη και την φθορά της αγοράς από τα κινέζικα καταστήματα και τις πολυεθνικές. Επίσης, συζήτησαν για τις αρνητικές επιδράσεις από την λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα της Κυριακής και για δημιουργία νομικής προστασίας της πρώτης επαγγελματικής στέγης, και αναζήτησαν τρόπους ώστε να διευρυνθεί το πλαίσιο για την ένταξη των οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί