Όλα είναι ένα ψέμα…

 Γράφει

ο Homo neoapoikous

Η Πρωταπριλιά έδωσε αφορμή να τηρήσουμε το έθιμο που η αλήθεια είναι πως από έθιμο τείνει να γίνει έθος, ήτοι σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει το «έθιμο» του ψεύδους, αφού όλα θα είναι ένα ψέμα απολύτως «φυσιολογικό».

Ωστόσο, ευκαιρίας δοθείσης, πρέπει να επισημάνουμε το επίπεδο «ενημέρωσης» που παρέχεται από ορισμένα ΜΜΕ, που στην αγωνία τους να κατακεραυνώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους πέφτουν σε απίστευτες γκάφες που τους εκθέτουν, αλλά ταυτόχρονα προσβάλλουν και το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Ανήμερα Πρωταπριλιάς τοπικό διαδικτυακό σάιτ τηρώντας το «έθιμο», δημοσιεύει το «ψεύδος» της ημέρας, ότι δήθεν ο οικισμός Σφενδύλι που λόγω ανομβρίας, γίνεται πάλι ορατός, θα κληθεί να πληρώσει … ΕΝΦΙΑ, αφού αναδύθηκαν τα μισογκρεμισμένα κτίσματα!!! Αν και είναι μάλλον προφανές ότι πρόκειται για «πρωταπριλιάτικο» καλού-κακού το απόγευμα της ίδιας ημέρας το ίδιο σάιτ με νεότερη δημοσίευση ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για φάρσα.

Ο ασυγκράτητος όμως αντιπολιτευτικός  οίστρος άλλου «ενημερωτικού» σάιτ, το οδηγεί να αναδημοσιεύσει το «ψεύδος», την επόμενη μέρα(!!!) και έως τουλάχιστον το μεσημέρι της 2ας Απριλίου αποτελεί το «πρωτοσέλιδό» του (και μέχρι το πρωί της 3ης Απριλίου να παραμένει στην ύλη του), ενώ στο «ρεπορτάζ» κατακεραυνώνονται οι «μανδαρίνοι» -έτσι τους αποκαλεί- του υπουργείου Οικονομικών που ληστεύουν κλπ, κλπ!

Καλά δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για «πρωταπριλιάτικο», δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τη διευκρίνιση του ίδιου του μέσου;

Πίσω απ’ το ατυχέστατο περιστατικό για το μέσο που αναδημοσίευσε και μάλιστα μετ’ επιτάσεως έκανε και σχόλια για την υποτιθέμενη «είδηση» φαίνεται δυστυχώς το τραγικό επίπεδο που έχει περιέλθει η «ενημέρωση» και πόσο το κομματικό πάθος τυφλώνει ακόμα και όταν τα πράγματα είναι τόσο προφανή!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί