Νέα κόλπα στο Ηράκλειο: Κάλεσαν τους γονείς στο σχολείο και μετά τους έκοβε κλήσεις η δημοτική αστυνομία!

Μας γράφει πολίτης, με αγανάκτηση, όπως σημειώνει, για τους νέους τρόπους να πληρώνουν τα σπασμένα (και τα χρέη) του δήμου Ηρακλείου οι πολίτες:
Είναι πραγματικά να θαυμάζει κανείς την ευρηματικότητα της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να γεμίζουν τα ταμεία του Δήμου. Γιατί πώς θα χρηματοδοτήσουν τα έργα υποδομής που η ταλαίπωρη πόλη και οι καραδοκούντες εργολάβοι έχει- έχουν ανάγκη. Ας πούμε πως θα ξαναφτιάξουμε τη Πλατεία Ελευθερίας (έχει παλιώσει πλέον), πως θα συνεχισθεί το Πολιτιστικό Κέντρο (για να τελειώσει δεν το διανοούμαστε), για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή (και χρήμα βεβαίως βεβαίως). Για να τακτοποιήσουμε κυκλοφοριακά το Jumbo είμαστε ταχύτατοι, για να φτιαχτεί όμως ο καρόδρομος Λεωφ. 62 Μαρτύρων μπροστά από αυτό είναι θέμα και δύσκολο ε και δε μας χαλάει και τη μόστρα (ούτε τα κουκιά, αυτοί δεν χαλιούνται με τίποτα). Για να τακτοποιήσουμε το βενζινάδικο από πίσω, κάνουμε το μονόδρομο προς το γεφυράκι διπλής κυκλοφορίας για τα 100 μέτρα που αυτός χρειάζεται, τι να μην εξυπηρετηθεί ο επιχειρηματίας, επενδύσεις δε θέλουμε;

Τη περασμένη Τρίτη λοιπόν τα δημοτικά σχολεία στη παλιά Παιδαγωγική Ακαδημία έδιναν ελέγχους προόδου των μαθητών τους από τις 11:30 μέχρι το τέλος του ωραρίου. Συνολικά λοιπόν τα δύο σχολεία, όπως είχα ενημερωθεί, έχουν περί τους 500 μαθητές. Μπορείς να πεις στο βλαστάρι σου ότι δουλεύεις (…αν έχεις δουλειά) και δεν μπορείς να πας για τους βαθμούς. Όχι, νομίζω. Στο κάτω κάτω, σκέφτεσαι ίσως, έχουν λαμπρό μέλλον στον ευλογημένο τόπο. Να σπουδάσουν να μπορούν να πληρώνουν τα χρέη που εμείς και οι άρχοντες μας (δημοτικοί και μη) δημιούργησαν μέχρι τον 22ο αιώνα.

Από τους 500 λοιπόν γονείς πόσοι δεν δουλεύουν και μπορούν να πάνε πεζοί; Ας πούμε 150; (με 30% ανεργία). Και βάλε και όσοι δουλεύει μόνο ο ένας γονιός και άρα μπορεί να πάει ο άλλος. Ας πούμε άλλοι τόσοι. Μας μένουν καμιά διακοσαριά που πρέπει ή να μη πάνε στο μεροκάματο ή να πάρουν ολιγόωρη άδεια από τη δουλειά τους (αν τους τη δώσουν) και με τη ψυχή στο στόμα, να πάνε και να επιστρέψουν εποχούμενοι, για το καμάρι τους ρε γαμώτο. Και ωραία θα φτάσουν με το καλό, που θα παρκάρουν νόμιμα; Στις υποδομές που οι άρχοντες στην ευλογημένη (και ψηφιακή, ναι ναι) αυτή πόλη έχουν δημιουργήσει; Δεν θα αναγκαστούν να παρκάρουν παράνομα; Δεν θα αμαρτήσουν για το παιδί τους; Ε να η ευκαιρία! Τη στήνουμε γύρω από το σχολείο και να οι κλήσεις (ψηφιακές!). Που αλλού θα τους βρεις μαζεμένους. Παραγωγικότητα όχι αστεία, τι μας κατηγορούν οι κουτόφραγκοι.

Και ήθος, ε! Όχι σαν τους παλιούς που έτρωγαν μόνο. Άλλη Αρχή άλλο ήθος!

Τι κι αν στα τηλεφωνήματα οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αρχής κόμπαζαν ότι δεν ήξεραν ότι τα σχολεία δίνουν βαθμούς και ότι ναι μάλλον είναι θέμα (μάλλον γονείς μαθητών θα ήταν κι αυτοί).

Ο άτεγκτος κριτής των ενστάσεων (εγκάθετος της Δημαρχίας;) δεν καταλαβαίνει τίποτα. Θα κάμωμεν Δήμο κύριοι. Και αρχίζουμε από τους δημότες! Τι ακούτε τον άλλο, τον ανίκανο, που φωνάζει πως πρέπει η δημοκρατία να αρχίζει από ψηλά; Δεν είστε καλά!

Η Δημοτική αυτή αρχή είναι διαφορετική! Long live οι διαφορετικοί!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί