Παραπομπή Κασιδιάρη στον Πρόεδρο της Βουλής μετά το νέο του παραλήρημα

Παρέμβαση του Νίκου Βούτση ζητά με ομόφωνη απόφαση η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων μετά το νέο παραλήρημα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, λειτουργώντας σαν φερέφωνο του Ερντογάν, αποκάλεσε «Τούρκο» τον μειονοτικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά.

Δείτε: Χρυσαυγίτικη πρόκληση Κασιδιάρη στη Βουλή για «Τούρκο πράκτορα»

Διαστάσεις παίρνει ο επαίσχυντος χαρακτηρισμός του Κασιδιάρη εναντίον του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Δουζίνας, αποκάλεσε «αήθη» και «προσβολή προς όλους τους βουλευτές και τους πολίτες» την επίθεση του χρυσαυγίτη στον Μουσταφά Μουσταφά. Υπενθύμισε πως πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα από τον συγκεκριμένο βουλευτή, επισημαίνοντας πως για ανάλογη συμπεριφορά ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει τιμωρηθεί με επίπληξη και στέρηση μισθού.

Ο κ. Δουζίνας επέκρινε τις διαρροές από τη μυστική συνεδρίαση της Επιτροπής κατά την οποία το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ανέφερε συγκεκριμένα πως οι συνεδριάσεις τέτοιου τύπου έχουν έναν «εξαιρετικά εμπιστευτικό χαρακτήρα», ενώ συμπλήρωσε πως η Επιτροπή βρίσκεται υπό πίεση να μην κάνει πλέον αποδεκτά αιτήματα για εμπιστευτικές ενημερώσεις.

«Ως προεδρείο, έχουμε μια θεσμική υποχρέωση να εγγυηθούμε στον υπουργό αλλά και σε οποιονδήποτε θεσμικό παράγοντα ότι θα τηρηθεί τον μυστικό χαρακτήρα της Επιτροπής» τόνισε ο κ. Δουζίνας και παρατήρησε περαιτέρω ότι «δημιουργείται ένα ζήτημα κατά πόσο σε ένα μελλοντικό αίτημα θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα μεταφέρεται αμέσως στο Τύπο ό,τι λέγεται εντός της Επιτροπής».

Του Άγγελου Προβολισιάνου, Κουτί Πανδώρας

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί