Κύκνος «παλεύει» με σκουπίδια στον Τάμεση (φωτός)

Οι τρομακτικές εικόνες ενός κύκνου που «αγωνίζεται» να ανοίξει δρόμο και να κολυμπήσει μέσα από τα σκουπίδια καταδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης που αντιμετωπίζει το Λονδίνο.

Ο κύκνος φωτογραφήθηκε στην προσπάθειά του να διασχίσει τον ποταμό Τάμεση, στο ανατολικό Λονδίνο, για να βρει τροφή. Οι εικόνες παραπέμπουν περισσότερο σε βάλτο απ΄ότι σε ποτάμι και δείχνουν τον κύκνο περικυκλωμένο από σκουπίδια, λάσπη και πλαστικά μπουκάλια. Το σημείο φαίνεται πως είναι τόσο μολυσμένο που έχει δημιουργηθεί σχεδόν μια στέρεη επιφάνεια από σκουπίδια.

Perierga.gr - Κύκνος "παλεύει" με σκουπίδια στον Τάμεση

Η εικόνα του κύκνου στον μολυσμένο Τάμεση δεν αποτελεί νέο φαινόμενο, αφού και κατά το παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων εικόνων με πρωταγωνιστές πάπιες ή άλλα θαλάσσια πλάσματα.

Perierga.gr - Κύκνος "παλεύει" με σκουπίδια στον Τάμεση

Τον περασμένο χρόνο μάλιστα, στην υπηρεσία ύδρευσης του Τάμεση επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 20,3 εκατομμυρίων λιρών -η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ σε υπηρεσία για την περιβαλλοντική καταστροφή και τη ρύπανση του ποταμού Τάμεση, με 1,4 δισεκατομμύρια λίτρα ακατέργαστων λυμάτων.

Τα λύματα στον ποταμό Τάμεση ευθύνονται για το θάνατο χιλιάδων πουλιών αλλά και ψαριών τα τελευταία δυο χρόνια στο Λονδίνο.

Perierga.gr - Κύκνος "παλεύει" με σκουπίδια στον Τάμεση

perierga.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί