Πόλος έλξης από όλη την Ελλάδα το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στο Ηράκλειο

Με επιτυχία ξεκίνησε παρουσία εκπροσώπων των τεχνών, του πολιτισμού και πλήθους κόσμου το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου 3-11 Φεβρουαρίου στο κινηματοθέατρο Αστόρια που οργανώνει η “Θεατρική σκηνή Ηρακλείου” με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 7 θεατρικά σχήματα που έχουν προκριθεί από όλη την Ελλάδα με διαγωνιστικό χαρακτήρα ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Τζένη Καλλέργη (ηθοποιό – συγγραφέα, σύζυγο Λυκούργου Καλλέργη), Κώστα Φέρρη (σκηνοθέτη της ταινίας Ρεμπέτικο- συγγραφέα), Μαρία Χανιωτάκη (σκηνογράφο εικαστικό) Κάλλια Αναστασάκη (καθηγήτρια πιάνου – ιδιοκτήτρια  Μινωικού ωδείου Ηρακλείου) και Παρδαλίδου Αγγελική (ηθοποιό).

Τιμώμενο πρόσωπο ο καταξιωμένος ηθοποιός  Γρηγόρης Βαλτινός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα την Δευτέρα το βράδυ 5 Φεβρουαρίου στην Αστόρια. Πρεμιέρα στο φεστιβάλ έκανε το Σάββατο η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης στο έργο “Ήταν όλοι τους παιδιά μου” του  Άρθουρ Μίλερ ( εκτός συναγωνισμού) όπου χειροκροτήθηκαν θερμά οι ερασιτέχνες ηθοποιοί από τον κόσμο που είχε κατακλείσει το κινηματοθέατρο. Νωρίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, την κριτική επιτροπή και όλους τους παραβρεθέντες καλωσόρισε ο επικεφαλής της οργάνωσης Μάνος Μανιάς ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του θεσμού για τον τόπο και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου για την συνεργασία – στήριξη.

Από την πλευρά του και ο κ. Κουκιαδάκης, καλωσόρισε στο Ηράκλειο την κριτική επιτροπή, τις αποστολές απ´ όλη την Ελλάδα, και όλους τους παραβρεθέντες, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια δίδει έμφαση στον Πολιτισμό και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν , προάγουν την τέχνη, τα γράμματα, την μουσική, τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Δημοτικό Θέατρο Μυλοπόταμου

Εσωτερικαί Ειδήσεις του  Μάριου  Ποντίκα

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου

Α΄ μέρος: Τιμητική βραδιά στον καταξιωμένο ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό οποίος θα παραβρίσκεται

Β΄ μέρος Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης ΘΕΣΜΑ

Τα κόκκινα φανάρια του Αλέκου Γαλανού

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου

Θεατρική ομάδα Νάουσας Πάρου

Ποιος ανακάλυψε την Αμερική της Χρύσας Σπηλιώτη

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου

Φάρος Τυφλών Ελλάδας –

Το πορτραίτο μιας Μαντόνας- Λαίδη Φθειροζολ  τουΤέννεση Ουιλλιαμς, Το αυγό του  Κώστα Μουρσελά

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου

Θεατρική Ομάδα ΄΄ Fraction ΄΄ Καλαμάτας

Επείγοντα περιστατικά (Εχθροί εξ αίματος &Βιολογικός Μετανάστης ) του Αρκά

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας

Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα του Φ.Γ..Λορκα

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου’’ Θεατροφρένεια΄΄-

Θάψτε τους νεκρούς του Irvin Shaw

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Μουσική και τραγούδια από ΄΄το Σύνολο Νυκτών                                                           και Τοξοτών οργάνων Κρήτης ΄΄

Απονομή βραβείων–τελετή λήξης

Ώρα έναρξης των παραστάσεων στο κινηματοθέατρο Αστόρια στις 9.30 το βράδυ. Γενική είσοδος 5 ευρώ. Πληροφορίες: 2813 013 218, 6932 858624, 6939 11 11 12

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί