Άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ στη μονάδα συνδυασμένου κύκλου του ομίλου Καράτζη (ΚΕΝ)

Η ΡΑΕ με απόφασή της χορήγησε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο σταθμό συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 660 MW, τον οποίο σχεδιάζει ο όμιλος Καράτζη (ιδιοκτήτης και της εταιρείας ΚΕΝ) στη Λάρισα. Ο όμιλος Καράτζη έχει την έδρα του στο Ηράκλειο.

Ο σταθμός προβλέπεται να εγκατασταθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χάλκης, της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας, του Δήμου Κιλελέρ, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ενώ η άδεια έχει διάρκεια 35 ετών, όπως προβλέπεται στην απόφαση.

Σημειώνεται ότι βάσει του προγραμματισμού, σε περίπτωση ανάγκης διασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία της Μονάδας για τουλάχιστον πέντε ημέρες σε πλήρες φορτίο μέσω της χρήσης εναλλακτικού καυσίμου ή αποθέματος αερίου. Επίσης, προβλέπεται ότι ο κάτοχος της άδειας θα διασφαλίσει μέγιστο βαθμό απόδοσης 63,5% (στην ονομαστική ισχύ) και μέσο βαθμό απόδοσης 60,00% για τον σταθμό. Το τεχνικό ελάχιστο της μονάδας, πρέπει να είναι όχι μεγαλύτερο του 40% του πλήρους φορτίου (της μικτής ισχύος 660 MW), με πλήρη τήρηση των περιβαλλοντικών περιορισμών (εκπομπές NOx, CO).

Ο όμιλος Καράτζη

Η πετυχημένη πορεία του ομίλου Καράτζη ξεκίνησε από την παραγωγή κατασκευής υλικών διχτυών, όπου σήμερα κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον κλάδο. 
Διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα (Μελιδοχώρι, ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, Λάρισα) και ένα στη Γερμανία (Kusey), με συνολική ετήσια δυναμικότητα παραγωγής μεγαλύτερη των 25.000 τόνων, μεταξύ άλλων σε σακιά, προϊόντα χορτοδεσίας, σωληνωτά δίχτυα, δίχτυα παλετοποίησης, δίχτυα σκίασης, καθώς και δίχτυα για τον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα. 
Παράλληλα, από το 1985 έχει σημαντική παρουσία και στον ξενοδοχειακό τομέα, εγκαινιάζοντας τότε στη Χερσόνησο Ηρακλείου το πέντε αστέρων ξενοδοχείο Nana Beach, το οποίο διαθέτει 500 δωμάτια, μπανγκαλόου και σουίτες. 
Πρόσφατα λειτούργησε ένα ακόμη πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χερσόνησο, το Nana Princess, το οποίο διαθέτει 150 δωμάτια και σουίτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί