Το deal της κρητικής εταιρείας στην ενέργεια: Ο Όμιλος Καράτζη πούλησε την ΚΕΝ

Ένα από τα σημαντικότερα deals στην ενεργειακή αγορά ολοκληρώθηκε χθες, με την πώληση της εταιρείας ΚΕΝ από τον Όμιλο Καράτζη στη VOLTON .

Η εταιρεία VOLTON, ιδιοκτησίας των γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών Μπάκου και Καϋμενάκη, εξαγοράζει το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ΚΕΝ, θυγατρικής του Ομίλου Καράτζη, η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου.

Στην ανακοίνωση που έκανε χθες ο Όμιλος Καράτζη αναφέρει:

Η εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. ανακοινώνει μετά από απόφαση του ΔΣ, την πώληση του ποσοστού 100% της θυγατρικής ΚΕΝ Α.Ε. σε τρίτο πρόσωπο μη συνδεδεμένο ευρύτερα με την εταιρεία. Από την πώληση αυτή εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν θετικά τα αποτελέσματα της Καράτζη Α.Ε. και θα αποτυπωθεί η θετική επίδραση στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου Καράτζη για τη χρήση 2019.

Μετά την αγοραπωλησία αυτή, η VOLTON αποκτά σημαντικό μέγεθος και δυναμική. Θα έχει μερίδιο αγοράς περίπου 1,5% (με στοιχεία Σεπτεμβρίου η ΚΕΝ είχε 0,83% και η VOLTON 0,69%), συνολικό πελατολόγιο περί τις 120.000 παροχές, ενώ ταυτόχρονα αποκτά περί τα 30 καταστήματα που είχε η ΚΕΝ, αλλά και πρόσβαση στη λιανική φυσικού αερίου, αφού η Κρητική εταιρεία κατέχει σχετική άδεια και έχει ήδη ξεκινήσει να «πουλάει» προϊόντα αερίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Καράτζης έχει δραστηριότητα στην παραγωγή ενέργειας μέσω πάρκων ΑΠΕ, καθώς επίσης έχει λάβει άδεια παραγωγής για μεγάλη θερμική μονάδα παραγωγής ρεύματος 660 MW, με καύσιμο φυσικό αέριο στην περιοχή της Λάρισας. Αυτές οι δραστηριότητες όμως δεν ανήκουν στην ΚΕΝ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί