Τα χωριά της Κρήτης τα κάψαν οι Ναζί. Φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί!- Η αντίδραση των μαθητών των Χανίων στο φασιστικό κάλεσμα

“Τα χωριά της Κρήτης τα κάψαν οι Ναζί. Φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί!
Έξω οι φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!”

Οι μαθητές της Κρήτης δε μένουν αδιάφοροι στην προσπάθεια της ΧΑ και άλλων ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων να αρχίσουν παρεμβάσεις στα σχολεία, κάνοντας διαδικτυακό κάλεσμα για καταλήψεις σχολείων την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, το οποίο επικαλείται τον “μακεδονικό και ηπειρωτικό αγώνα” με σαφείς ρατσιστικές και φασιστικές αναφορές.

Με ανακοίνωσή η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Χανίων αντιδρά στο φασιστικό κάλεσμα και καλεί τις μαθητικές κοινότητες να αφήσουν έξω από τα σχολεία τους φασίστες.

Η ανακοίνωση των μαθητών των Χανίων:

“Τα χωριά της Κρήτης τα κάψαν οι Ναζί. Φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί!
Έξω οι φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας ενάντια στον πόλεμο και στον φασισμό!
Τις τελευταίες μέρες διακινούνται διάφορα ανυπόγραφα καλέσματα στο facebook και στο instagram που καλούν σε μια ψευτοπανελλαδική μέρα καταλήψεων με περιεχόμενο που καλλιεργεί το μίσος μεταξύ των λαών. Τα συγκεκριμένα καλέσματα διαδίδονται και προπαγανδίζονται και από τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής. Στηρίζονται από ναζιστές –δολοφόνους που ξαφνικά βγήκαν από τις τρύπες τους για να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στους μαθητές.

Είναι οι φασίστες-ναζιστές που: που πολεμάνε με μίσος τους μεγάλους μαθητικούς μας αγώνες, που ζητούσαν να μπουν εισαγγελείς και αστυνομία στα σχολεία για να συλλάβουν τους μαθητές που παλεύουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει,  που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα  που πουλούσαν νταηλίκια σε παιδιά δημοτικού και έβγαζαν από το στόμα τους τον φασιστικό τους οχετό ζητώντας να φύγουν οι πρόσφυγες συμμαθητές μας από τα σχολεία μας που ζητούσαν να πνιγούν και άλλοι μικροί Αϊλάν στη Μεσόγειο.
(…)  που σε κείμενό τους χαρακτήριζαν αφελείς και μαχαιροβγάλτες τους Κρητικούς,τους παππούδες μας,που πολέμησαν τον Ναζισμό στην μάχη της Κρήτης  που υμνούν τον Χίτλερ και τα τάγματα ασφαλείας,τους γερμανοτσολιάδες,τους συνεργατες των Ναζί που έκαψαν την Κάντανο,τα Ανώγεια,το Κοντομαρί και μια σειρά άλλα χωριά στο νησί μας!” τονίζουν οι μαθητές και συνεχίζουν:

“Οι φασίστες θυμήθηκαν τώρα να βγούν από τα λαγούμια τους,την ίδια ώρα που όλο το προηγούμενο διάστημα σαμπόταραν τις κινητοποιήσεις των μαθητών,δεν έγαζαν κουβέντα για τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία μας ,για το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση και κάνει χειρότερο το σχολείο μας!

Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές έχουμε κάνει ξεκάθαρο ποια είναι τα αιτήματα που μας έβγαλαν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Σε πάνω από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα οι μαθητές απαίτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας. Και εδώ στα Χανιά εκατοντάδες μαθητές ενώσαμε την φωνή μας με τους συμμαθητές μας σε ολη την Ελλάδα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Στηρίζουμε τους συμμαθητές μας,όπως οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους. (…)
Υψώνουμε τείχος στον Φασισμό. Έξω φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί