Η φτηνιάρικη επιθετικότητα ενός “άριστου”, “ιδιοκτήτη” του τόπου…

Ήταν εμφανής χθες στη Βουλή η επιλογή του Αλ. Τσίπρα να ανοίξει τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση σε συναινετικό κλίμα και με πολιτική αντιπαράθεση ουσίας. Από την άλλη, η προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να πολώσει την κουβέντα ήταν αναμενόμενη. Η πολιτική αντιπαράθεση ουσίας δεν συμφέρει τη Ν.Δ., που αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως σφετεριστή της πολιτικής εξουσίας. Σα να του ανήκει ο τόπος και η διαχείριση των πραγμάτων, σα να είναι η οικογενειακή επιχείρησή του!

Στο πλαίσιο αυτό, η συστηματική παραποίηση της αλήθειας και μια εκβιασμένη οργή για τους συριζομαδούρους που καταστρέφουν τη χώρα, είναι στην καθημερινή “πολιτική επιχειρηματολογία” του.

Η πόλωση και η ολοκληρωτική υποβάθμιση του επιπέδου της πολιτικής συζήτησης, είναι το ύστατο καταφύγιο του προέδρου της Ν.Δ.

Αυτό έκανε και χθες ο Κ. Μητσοτάκης. Προφανώς θεωρεί ότι οι απαξιωτικές ατάκες (“συνταγματικός ακτιβισμός”, “συριζοποίηση του συντάγματος”, “δεν γουστάρουν ο Ρουβίκωνας και οι μπαχαλάκηδες”…) τον βοηθάνε σε κάτι.

Ιδιαίτερη, ίσως, σημασία έχει και η αναφορά στη χθεσινή συζήτηση για τη συμφωνία Πολιτείας- Εκκλησίας.  Ο κ. Τσίπρας, αφού εξήγησε ότι η ΝΔ ουσιαστικά επιθυμεί ένα μικρό Δημόσιο με 10.000 κληρικούς και όχι με 10.000 καθηγητές, γιατρούς, πυροσβέστες και νοσηλευτές, περιέγραψε τον αντιφατικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η αξιωματική αντιπολίτευση το κοινό ανακοινωθέν του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ειδικότερα, ανέγνωσε την ανακοίνωση της ΝΔ αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης συμφωνίας με την εκκλησία, σύμφωνα με την οποία η Πειραιώς επικροτούσε ουσιαστικά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για καθυστερημένη υιοθέτηση των θέσεών της. Σήμερα, όμως, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση βάλλοντας κατά της πρόθεσης συμφωνίας, του πρωθυπουργού ακόμα και κατά του Αρχιεπισκόπου. «Πώς φτάσαμε από τη δική σας πρόταση, στην θλίψη και στις ευθείες επιθέσεις;» ρώτησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο της ΝΔ να του απαντά το ανήκουστο. Ότι η ΝΔ ειρωνευόταν στην πρώτη της ανακοίνωση σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Η ηγεσία δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας ειρωνευόταν τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη μάλλον πιστεύουν ότι η φτηνιάρικη επιθετικότητα μπορεί να κερδίσει συμπάθειες κρύβοντας παράλληλα την πολιτική ανεπάρκεια. Το πόσο έξω έχουν πέσει, το επισημαίνουν, πλέον, ακόμα και οι ιστοσελίδες ιδιοκτησίας του Β. Μαρινάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί