Oλοκληρώθηκε το Project «Ασφαλές Σχολείο» στο Γυμνάσιο Καστελίου από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 21/05/2024 η μακρόχρονη παρέμβαση με τίτλο «Ασφαλές Σχολείο» στο Γυμνάσιο Καστελίου από το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε ομάδα μαθητών από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Η προσπάθεια της μονάδας μας είναι οι παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα να εστιάζουν τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων, όσο και σε επίπεδο μαθητών, με σκοπό μια πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η ενδυνάμωση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στην ασφάλειά τους εντός του σχολικού περιβάλλοντος και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, και μέσα από βιωματικές ασκήσεις, συζητήθηκαν πως θα μπορούσε ένα σχολείο να είναι ασφαλές για τους μαθητές του αλλά και οι τρόποι με τους οποίους οι ίδιοι οι μαθητές θα μπορούσαν να συμβάλλουν προς ένα πιο ασφαλές σχολείο. Στο τέλος, ζωγραφίστηκε σε τοίχο του σχολείου μία ασπίδα και μέσα γράφτηκαν λέξεις που να σχετίζονται με το ασφαλές σχολείο και είχαν αναπτυχθεί και συζητηθεί κατά τις προηγούμενες συναντήσεις.

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συνεχίζει τις δράσεις της στην ανατολική Κρήτη τόσο εντός όσο και εκτός του αστικού ιστού.

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου είναι ενταγμένη στο Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί