Πρώτη θέση στο Διαγωνισμό EUSAIR POPRI Youth 2024, για την ομάδα φοιτητών από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Πρώτη θέση στο Διαγωνισμό EUSAIR POPRI Youth 2024, για την ομάδα φοιτητών «Trash Feaster Vessel» του Φυτωρίου Ιδεών της Περιφέρειας από το Πολυτεχνείο Κρήτης

 Το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ Κρήτης), του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Primorski Tehnološki Park της Σλοβενίας, συμμετείχε και φέτος στην πρωτοβουλία «EUSAIR POPRI youth». Ο διαγωνισμός «EUSAIR POPRI youth» αποτελεί μέρος της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Περιφέρεια της Αδριατικής και του Ιονίου (EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region – EUSAIR) και προωθεί την εκπαίδευση και κατάρτιση νέων στον τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Οι συμμετέχουσες ομάδες κατέθεσαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και έλαβαν μέρος στον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Σίμπενικ της Κροατίας στις 15 και 16 Μαΐου 2024, μαζί με τις ομάδες που επιλέχθηκαν από τις συμμετέχουσες χώρες (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Σλοβενία και Σαν Μαρίνο).

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η ομάδα «Trash Feaster Vessel» του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον φοιτητή Ερνέστο Σιγάλα, την οποία χρηματοδοτεί το Φυτώριο Ιδεών της Περιφέρειας Κρήτης. Η ομάδα του «Trash Feaster Vessel», που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελείται και από τον μεταπτυχιακό φοιτητή Μάριο Κωνσταντουδάκη, με μέντορα τον Επίκουρο Καθηγητή Διομήδη Κατζουράκη από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η ομάδα παρουσίασε ένα ημί/αυτόνομο σκάφος που συλλέγει σκουπίδια από μαρίνες και λιμάνια με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, προσφέροντας λύση σε ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Το Φυτώριο Ιδεών (https://ibo.crete.gov.gr/fytwrio-idewn/ ) αποτελεί δράση του έργου «Δράσεις ακαδημαϊκής καινοτομίας στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης», το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Το ΕΤΕΠ Κρήτης αποτελεί τον μοναδικό φορέα από την Ελλάδα που συμμετείχε στην πρωτοβουλία «EUSAIR POPRI youth», με στόχο τη στήριξη, την προώθηση και την προβολή της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Κρήτης, διεθνώς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί