Αναστέλλει ο ΕΦΕΤ τη λειτουργία του εργοστασίου «Γιαννίτση» με τα σχολικά γεύματα

Lamiareport / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση με τα μολυσμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία, από τα οποία μαθητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, με τον ΕΦΕΤ να αναστέλλει μέχρι νεοτέρας τη λειτουργία του εργοστασίου της «Γιαννίτσης Group», το οποίο υπενθυμίζεται ότι κάηκε μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, σύμφωνα με το LamiaReport, έκριναν σκόπιμο να αναστείλει τη λειτουργία εωσότου διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων και ο ΕΦΕΤ εξέδωσε την υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του.

Την ίδια ώρα ο ΟΠΕΚΑ με σημερινή του ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη διανομή σχολικών γευμάτων στο Δήμο Λαμιέων, μετά την «απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «Γιαννίτσης Logistics Α.Ε.» Παράλληλα αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ αναφέρονται τα εξής: «Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης. Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί