Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Το βίντεο-ντοκουμέντο με τον πατέρα να αφήνει το έμβρυο στα σκουπίδια

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να διαβεί σήμερα ο πατέρας του νεκρού εμβρύου που ομολόγησε χτες ότι το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών στη Βραυρώνα και εντοπίστηκε τελικά σε χωματερή στην περιοχή του δήμου Μαρκοπούλου.

Η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, φρουρούμενη.

Το βίντεο-ντοκουμέντο

Το EΡΤΝews εξασφάλισε και δημοσίευσε βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τον πατέρα να κατευθύνεται με ταχύ βήμα προς τον κάδο απορριμμάτων και να εναποθέτει τη σακούλα με το βρέφος στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Αϊδινιώτη, μετά την εύρεση του εμβρύου στη χωματερή, η εικόνα που αντίκρισε ήταν σοκαριστική.

«Είμαι στη χειρότερη φάση της ζωής μου. Είδα το παιδάκι, το κεφάλι του συμπιεσμένο, το χεράκι εξείχε έξω. Μέσα στα αίματα, μέσα στα σκουπίδια. Ήταν χτυπημένο στο κεφάλι», δήλωσε.

Η ομολογία του πατέρα

Στην απολογία του στις Αρχές, ο πατέρας υποστήριξε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό, ενώ για τα τραύματα στο κορμάκι του είπε πως προκλήθηκαν «όταν έριξα το βρέφος στον κάδο των σκουπιδιών ή και κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών από το απορριμματοφόρο και στη συνέχεια στη χωματερή».

«Αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος αυτό που έκανα. Τρομοκρατήθηκα επειδή βρισκόμαστε λίγο διάστημα σε μία ξένη χώρα και φοβήθηκα για τις επιπτώσεις που θα είχαμε. Εγώ πέταξα το βρέφος στα σκουπίδια, αλλά ήταν ήδη νεκρό. Γεννήθηκε νεκρό και επειδή πανικοβληθήκαμε, το πέταξα στα σκουπίδια» κατέθεσε.

Τη Δευτέρα το πόρισμα του ιατροδικαστή

Η νεκροψία-νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τη Δευτέρα, θα διαλευκάνει τι έχει συμβεί. Αν το βρέφος ήταν ζωντανό όταν το άφησαν στον κάδο των σκουπιδιών, ενώ αναμένεται να απαντήσει και στο από πού προήλθαν τα χτυπήματα που έφερε. Αν, δηλαδή, προέρχονται από ανθρώπινο χέρι ή είναι συνέπεια της ρίψης στον κάδο σκουπιδιών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν το ζευγάρι των γονέων, που εργάζεται σε ξενοδοχείο στη Βραυρώνα, μετέβη στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, με τη μητέρα να έχει ακατάσχετη αιμορραγία.

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν πως είτε η γυναίκα κυοφορούσε και απέβαλε είτε γέννησε μόνη της. Στις ερωτήσεις τους για το πού είναι το μωρό, οι γονείς δεν απαντούσαν και οι γιατροί κάλεσαν τις Αρχές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Θανάσης Δούσκος, ο γυναικολόγος που εξέτασε τη μητέρα, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι είχε αδιαθετήσει, ωστόσο μετά από εξέταση οι γιατροί διαπίστωσαν πως η αιμορραγία προερχόταν από τοκετό.

«Στην κλινική εξέταση κατάλαβα ότι είχε γεννήσει λίγες ώρες πριν και μάλιστα είχε κάνει τοκετό μεγάλου εμβρύου, τουλάχιστον 3 κιλά τελειόμηνου. Την ρώτησαν πού είναι το έμβρυο. Άρχισε με υπεκφυγές να λέει περίεργα πράγματα, ότι δεν ήταν έγκυος, ότι δεν ήξερε. Αμέσως κάλεσα την αστυνομία», είπε ο γιατρός.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πήγαν στο ξενοδοχείο όπου εργάζονταν και διέμεναν οι γονείς από το Νεπάλ και στην έρευνά τους διαπίστωσαν ότι υπήρχαν παντού αίματα στο χώρο. Οι αρχές είδαν από κάμερα ασφαλείας τον πατέρα να κουβαλά μια σακούλα σκουπιδιών και να την πετά σε κάδο. Παρότι αρχικά αρνούνταν τα πάντα, ο πατέρας παραδέχτηκε πως μέσα στη σακούλα υπήρχε το έμβρυο, όμως υποστήριξε πως γεννήθηκε νεκρό. Ακολούθως, οι έρευνες των αρχών μεταφέρθηκαν στη χωματερή της Βραυρώνας όπου βρήκαν νεκρό το νεογέννητο.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα βρίσκονται υπό κράτηση, με τη γυναίκα να νοσηλεύεται στο Αλεξάνδρας φρουρούμενη.

Ανάλογα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, το ζευγάρι θα βρεθεί αντιμέτωπο ή όχι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί