Λιβύη… όλη η χώρα! – Συγκεντρώσεις ρεκόρ στην Κρήτη – Δείτε φωτογραφίες

φωτο: ελενη ορφανακη από ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα από την αφρικανική σκόνη. Ενδεικτικές οι εικόνες από τον αττικό ουρανό που έχει πάρει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα λόγω του φαινομένου.

Η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει την Τρίτη, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει από αύριο, Τετάρτη 24 Απριλίου.

Από την Κρήτη έλειπαν μόνο… οι καμήλες!

Κάτω από ένα πέπλο σκόνης είναι σήμερα ολόκληρη η Κρήτη, ειδικά όσο περνά η μέρα και μειώνεται ο άνεμος.

Δείτε φωτογραφίες από τις αναρτήσεις στους ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Ηράκλειο από ελενη ορφανακη

Αγία Βαρβάρα από Γιάννα Σαβουιδάκη

Μοίρες κάπου… στο βάθος από Ελένη Π. Τζωρτζάκη

Μοίρες από ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΜΑΡΚΑΚΗ

Άγιος Νικόλαος από Ντένια Πλούμπη

Τοπίο στην ομίχλη και στα Χανιά με την αφρικανική σκόνη να είναι έντονη και την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Μάλιστα, σήμερα ο υδράργυρος στην πόλη ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου.

φωτο Nick Varys

xania1
xania2
xania3

Φωτογραφίες από Χανιώτικα Νέα

Συγκεντρώσεις ρεκόρ στην Κρήτη

Η Κρήτη και η Πελοπόννησος πλήττονται ιδιαίτερα από το κύμα μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, ενώ υψηλές είναι οι συγκεντρώσεις και στην Αττική, όπως είπε στο protothema.gr ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, Κώστας Λαγουβάρδος. Είναι χαρακτηριστικό για την κατάσταση στην Κρήτη ότι χθες, από τις 5.30 – 7.30 το απόγευμα είχαν καταγραφεί συγκεντρώσεις 300 μικρογραμμαρίων σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα. Οι συγκεντρώσεις έπεσαν στη διάρκεια της νύχτας περίπου στα 50 μικρογραμμάρια, ενώ σήμερα, μετά τις 2 το μεσημέρι άρχισαν να ανεβαίνουν γρήγορα. Στις 5 το απόγευμα καταγράφονταν ήδη 430 μικρογραμμάρια και η τάση συνέχιζε να είναι ανοδική. «Από τη νύχτα θα αρχίσει να φεύγει από την ηπειρωτική Ελλάδα και από αύριο το μεσημέρι θα καθαρίσει και η Πελοπόννησος και η Κρήτη», λέει ο κ. Λαγουβάρδος, σημειώνοντας ότι αύριο αναμένεται να λήξει αυτό το επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. 

Η κατάσταση στη Μεσσηνία και δη στην πόλη της Καλαμάτας είναι αποπνικτική, με τις εικόνες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, να θυμίζουν… Λιβύη.

ΣΚΟΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 23.4.2024
kalamata1
kalamata2
kalamata3

Η πρόγνωση

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα υποχωρήσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως έγραψε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς στη νέα του ανάρτηση.

Μάλιστα, η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει από την Πέμπτη, καθώς θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι.

Η ανάρτηση Κολυδά

«Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά της υπηρεσίας Copernicus  από την Τετάρτη το πρωί και κυρίως μεσημέρι και μετά, θα υποχωρήσουν σημαντικά οι συγκεντρώσεις της Αφρικανικής σκόνης από την χώρα μας. Για τις επόμενες ημέρες και μέχρι το Σάββατο, θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι, οπότε και η σκόνη δεν θα μπορέσει να μας “επισκεφτεί”».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί