Εκρηκτική η κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ με ευθύνη κυβέρνησης και διοίκησης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ΓΣ των εργαζομένων του νοσοκομείου μας με αφορμή την τρομοκρατική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης στους συνάδελφους αναισθησιολόγους και την όξυνση των προβλημάτων του νοσοκομείου μας. 

Παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει πάρει διαστάσεις (έχουν τοποθετηθεί Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο ΠΙΣ, πολιτικά κόμματα, επερωτήσεις στη Βουλή, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης), η διοίκηση ακόμα και τώρα δικαιολογεί τις πράξεις της, ενώ το υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος.  

Δεν έχουμε αυταπάτη ότι η συγκεκριμένη διοίκηση αποτελεί εξαίρεση. Είναι πολιτική του ίδιου του υπουργείου υγείας για την προώθηση της χαριστικής βολής για το ξεκλήρισμα του δημοσίου συστήματος Υγείας. Οι ελλείψεις, η υπερεργασία και η υπερεφημέρευση, οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι χαμηλές αμοιβές και οι αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων οδηγούν στο κύμα παραιτήσεων ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, και σε άλλους εργαζόμενους που ούτε να αρρωστήσουν δε μπορούν πια, αλλά και στην απροθυμία κάλυψης κενών θέσεων που προκηρύσσονται, ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά της συγκεκριμένης διοίκησης. Από τις απαγορεύσεις της για να μην κάνουμε δηλώσεις στα ΜΜΕ οι εκλεγμένοι του σωματείου και η τριμελής επιτροπή των γιατρών, την απαξιωτική και απειλητική συμπεριφορά απέναντι σε όποιον εργαζόμενο διαμαρτυρηθεί, τα συνεχή εντέλλεσθε των μετακινήσεων και τις ανακλήσεις των αδειών. Φυσικά σε όλα αυτά προστίθεται και η αυθαίρετη καρατόμηση και επιλογή προϊσταμένων όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και διευθυντών τμημάτων, όπως και τώρα του Διευθυντή των ΤΕΠ.

Οι εργαζόμενοι ενημερώνουμε τη διοίκηση και την κυβέρνηση που τη διόρισε, ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση της δουλειάς μας, δεν συμβιβαζόμαστε με τον εκφοβισμό. 

Δηλώνουμε συμπαράσταση μας στις συναδέλφους υγειονομικούς στο Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία για τον αγώνα τους να μην υποβαθμιστούν και άλλο τα νοσοκομεία.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ να πάρουν άμεσα αποφάσεις για την αλαζονική και παράνομη συμπεριφορά της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ που επανειλημμένως προσβάλλουν και μειώνουν τους μάχιμους υγειονομικούς και προκαλούν την κοινωνία και τους ασθενείς.  

Καλούμε τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου (μέλη ΔΣ, Επιστημονικού Συμβουλίου) να πάρουν θέση για τα τεκταινόμενα στον χώρο του νοσοκομείου μας. 

Ζητάμε την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που δίνει υπερεξουσίες στον εκάστοτε διοικητή.

Απαντάμε με συλλογικό αγώνα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με καθολική πρόσβαση, καμία ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, ενίσχυση όλων των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση.

Καλούμε σε σύσκεψη την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς της πόλης μας (δήμος, περιφέρεια, επιμελητήρια) για να ενημερώσουμε για την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης καθώς και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού. 

Για το Δ.Σ.
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης

Δείτε επίσης:

“Αριστεία” στο ΠΑΓΝΗ: Έστειλαν γιατρό εργασίας στο σπίτι αναισθησιολόγων με covid για να επιβεβαιώσουν την ασθένεια!

ΠΑΓΝΗ: Ο διοικητής απαξιώνει γιατρούς επειδή… ασθένησαν με covid! – Τι καταγγέλλει η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής

ΠΑΓΝΗ: Νέα υπόθεση αυθαιρεσίας του διοικητή: Κατάργησε “στη ζούλα” τον πανεπιστημιακό διευθυντή του ΤΕΠ!

Έκτακτη συνέλευση της Ιατρικής Σχολής για τις αυθαιρεσίες του διοικητή του ΠΑΓΝΗ: Στηρίζουν τους συνάδελφούς τους οι γιατροί

Την αποπομπή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί