Γιατροί ΕΣΥ Ρεθύμνου: Όταν ο διοικητής του νοσοκομείου καλλωπίζει τον εφιάλτη που βιώνουμε

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μισές αλήθειες, κατηγορούν τον διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου Ελευθέριο Μαρκάκη οι γιατροί του ΕΣΥ, με αφορμή δηλώσεις του για δεκάδες προσλήψεις γιατρών στο νοσηλευτικό ίδρυμα και την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων μετά την πρόσληψη αναισθησιολόγου.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου κάνει λόγο για «παραπληροφόρηση» και «καλλωπισμό μιας εφιαλτικής πραγματικότητας», ενώ σημειώνει ότι «διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου, θα νόμιζε πως βρίσκεται σε άλλη πραγματικότητα».

Πριν από μερικά 24ωρα, ο διοικητής του νοσοκομείου είχε εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή την πρόσληψη μίας αναισθησιολόγου, γεγονός που θα οδηγήσει σε επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων. Στην ίδια ανακοίνωση ο διοικητής μίλησε για 27 προσλήψεις γιατρών που έχουν ήδη γίνει και άλλες έξι που αναμένονται.

Ωστόσο η Ένωση Γιατρών τονίζει ότι ο διοικητής αποκρύπτει το γεγονός ότι στο ίδιο διάστημα 20 γιατροί αποχώρησαν ενώ ετοιμάζονται να φύγουν περισσότεροι.

Επίσης τονίζει ότι οι αναισθησιολόγοι σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να στηρίξουν την τακτική λειτουργία των χειρουργείων και την διαχείριση των σοβαρών περιστατικών, ενώ παράλληλα, οι βαρέως πάσχοντες κινδυνεύουν στις διακομιδές συνοδευόμενοι από ανειδίκευτους γιατρούς.

Ακόμα, τα τμήματα πρώτης γραμμής (ΜΕΘ, ΤΕΠ, αναισθησιολογικό, παθολογική) εξακολουθούν να έχουν σοβαρό πρόβλημα ενώ η χειρουργική δεν έχει ούτε έναν ειδικευόμενο.

Τέλος αναφέρουν ότι γιατροί, νοσηλευτικό-βοηθητικό προσωπικό, φύλακες και καθαρίστριες εξαναγκάζονται διαρκώς σε εξουθενωτική εργασία, ενώ ασθενείς βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς ακτινολογικές εξετάσεις, εξωτερικά ιατρεία, χωρίς χειρουργεία, χωρίς πρόσβαση σε βασικές ιατρικές υπηρεσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη απο το ψέμα.

Ζούμε στον τόπο της υγειονομικής τραγωδίας, στον τόπο που οι υπόλογοι για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ειρωνεύονται τα θύματα επαιρόμενοι για τη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Οι ακόρεστες ανάγκες της κυβερνητικής παραπληροφόρησης εν όψει και των επερχόμενων εκλογών, οδηγούν τους υπαλλήλους της σε θλιβερές προσπάθειες καλλωπισμού μιας εφιαλτικής πραγματικότητας.

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου, θα νόμιζε πως βρίσκεται σε άλλη πραγματικότητα.

Ηρθαν λέει 27 μόνιμοι γιατροί. Συγχαρητήρια! Δεν λέει όμως πόσοι έφυγαν που είναι τουλάχιστον 20. Δηλαδή μέσα σε τρία χρόνια ,με την ιστορική πανδημία να δημιουργεί τεράστιες απαιτήσεις, ήλθαν δύο μόνιμοι γιατροί κάθε χρόνο κι αυτοί κατόπιν εορτής. Κοσμογονία! Δεν λένε φυσικά πώς ετοιμάζονται να φύγουν περισσότεροι. Κύμα μαζικών παραιτήσεων καταγράφεται παντού, λόγω των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας και του πρόσφατου νόμου που διαλύει το ΕΣΥ.

Οι αναισθησιολόγοι μας σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να στηρίξουν την τακτική λειτουργία των χειρουργείων και την διαχείριση των σοβαρών περιστατικών. Αρκούν βέβαια για εθιμοτυπικές φωτογραφίες.

Παράλληλα οι βαρέως πάσχοντες κινδυνεύουν στις διακομιδές συνοδευόμενοι απο ανειδίκευτους γιατρούς.Εχουν καταγραφεί ηδη αρκετές οριακές περιπτώσεις που απο θαύμα δεν χάθηκε ο διακομιζόμενος ασθενής.

Τα τμήματα πρώτης γραμμής(ΜΕΘ,ΤΕΠ,αναισθησιολογικό,παθολογική) εξακολουθούν να έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Η χειρουργική δεν έχει ούτε έναν ειδικευόμενο.

Ανοιξαν μια κλινική 30 κλινών(covid), χωρίς καμία πρόσληψη.

Ειδικευόμενοι υπηρετούν 27 σε σύνολο 56 θέσεων. Γίνονται λάστιχο για να καλύψουν ανάγκες πολλαπλάσιες των δυνατοτήτων τους.

Ο απαρχαιωμένος οργανισμός του νοσοκομείου δεν λέει ν αλλάξει, με οτι σημαίνει αυτό, παρα το οτι υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση του επιστημονικού συμβουλίου απο το 2019.

Η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι έχουν επιδράσει διαλυτικά σε ότι είχε απομείνει όρθιο.

Γιατροί, νοσηλευτικό-βοηθητικό προσωπικό, φύλακες και καθαρίστριες εξαναγκάζονται διαρκώς σε εξουθενωτική εργασία.

Ασθενείς βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς ακτινολογικές εξετάσεις,εξωτερικά ιατρεία,χωρίς χειρουργεία,χωρίς πρόσβαση σε βασικές ιατρικές υπηρεσίες.

Νοσοκομείο με ιδιωτικά ιατρεία, ιδιωτικά χειρουργεία και ιδιωτική πελατεία δεν είναι πια δημόσιο. Αυτό είναι το πρότυπο της κυβέρνησης. Αυτό ψήφισαν πρόσφατα χωρίς ντροπή. Αυτό είναι το πρότυπο που υπηρετεί αντικειμενικά και ο κος διοικητής.

Λίγη ντροπή και μια συγγνώμη θα ήταν ενα ελάχιστο δείγμα σεβασμού στα θύματα, στις οικογένειες τους και στούς εργαζόμενους. Όμως η ζωή έχει δείξει πως οι κυβερνητικοί υπάλληλοι δεν το διαθέτουν».

Δείτε επίσης σχετικές αναρτήσεις για την κρίση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου εξαιτίας και της αυταρχικής και αλαζονικής πολιτικής του διοικητή:

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου την… είδε μικρός Μητσοτάκης! – Πώς, παρά το νόμο, τακτοποίησε “δικό του άνθρωπο”! (έγγραφα)

Η κυβέρνηση αντί γιατρών προσλαμβάνει αστυνομικούς: Κλειστή για νέες εισαγωγές η Παθολογική Ρεθύμνου

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ο διοικητής… θύμωσε και απειλεί τη διευθύντρια της Παθολογικής, επειδή μίλησε για τα προβλήματα!

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μαζικές παραιτήσεις γιατρών – Αντιδράσεις για τα προβλήματα και τις απειλές της διοίκησης

Δήλωση Α. Ξανθού για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και την πειθαρχική δίωξη της Ελένης Ιωαννίδου

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μετά τις απειλές στους γιατρούς, πειθαρχικές διώξεις από τους “άριστους”!- Στις 15 οι παραιτήσεις

Ανακοίνωση – ντροπή της ΝΔ για τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου- Δηλώνει κι ότι έχει… φάκελο γι αυτούς!

Παραιτηθείσα γιατρός νοσοκομείου Ρεθύμνου: «Όλοι οι γιατροί που φωνάζουν είναι αντιπολίτευση κι έχουν σκοπιμότητες;»

Ο απίστευτος αγώνας των γιατρών για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο Ρεθύμνου: Σε 9 μέρες καλείται να δουλέψει 120 ώρες!

Παθολογική Ρεθύμνου: Πώς οι γιατροί από 6 έμειναν 2 ενώ η διοίκηση (το μόνο που ξέρει είναι να) διώκει όσους μιλούν…

Με 15 γιατρούς λιγότερους το νοσοκομείο Ρεθύμνου – Στηρίζουν την διευθύντρια της Παθολογικής που δέχεται απειλές

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί