Μητσοτακέικο τζαμπατζήδων από τον 19ο αιώνα!- Ο γιος του Κ. Μητσοτάκη διορίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο μόλις τέλειωσε το στρατό!

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν σε προεκλογική του ομιλία από τη Βόρεια Ελλάδα «πολλές και καλές νέες δουλειές για τα νέα παιδιά».

Φευ, δυο χρόνια μετά ο γιος του πρωθυπουργού,  όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento, έχει προσληφθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

Έτσι η οικογένεια συνεχίζει να βολεύει τα παιδιά της… Τα παιδιά των άλλων να “κλαίνε”…

Δείτε επίσης:

Οικογένεια Μητσοτάκη: Σιτίζεται από το δημόσιο από την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη!

Οικογένεια Μητσοτάκη: Όλο το κράτος στα πόδια της! – Τα μέλη της που κατέχουν… επιτελικές θέσεις! (φωτο)

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αρχικά προσελήφθη ως ασκούμενος  στη θέση του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού τον Σεπτέμβριο του 2021, τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.

Όπως ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρει στην εφημερίδα Documento, «εν αναμονή της αναχώρησης ενός από τα μέλη της ομάδας, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου 2022, και λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός.

Ο μισθός σε αυτή τη θέση κυμαίνεται από 1.680 ευρώ έως και 7.740 ανάλογα με την εμπειρία και τα προσόντα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πονς, ο γιος του πρωθυπουργού βρίσκεται στην 1η βαθμίδα, τη χαμηλότερη για διαπιστευμένο βοηθό στο ΕΚ.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, δηλώνει μεταξύ άλλων «πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Όχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος».

Στο ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεσολάβησε για να προσλάβει τον γιο του απάντησε μονολεκτικά «Όχι».

Το πώς βρήκε δουλειά ο γιος του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται μεγάλη σκέψη για να απαντηθεί. Ούτε βέβαια, η ελληνική κοινωνία έχει καμιά αμφιβολία για το πώς οι γόνοι των πολιτικών οικογενειών βρίσκουν στρωμένη σταδιοδρομία.

Το ερώτημα, όμως, που δεν απαντά η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πώς θα βρουν αξιοπρεπή και σύμφωνα με τα προσόντα τους δουλειά οι άνεργοι νέοι και νέες της χώρας αφού η Ελλάδα  έχει το αρνητικό ρεκόρ στην ΕΕ με ποσοστό ανεργίας στους νέους και τις νέες που βρίσκεται στο 31,4%, το υψηλότερο από τις 27 χώρες.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πώς μπορεί να ζήσει ένας νέος και μια νέα με κατώτατο μισθό γύρω στα 600 ευρώ καθαρά. Πώς θα πληρώσουν το νοίκι τους, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τα κοινόχρηστα, τις επικοινωνίες. 

Και σε αυτά τα ερωτήματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμιά απάντηση γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί