Πληρώνουμε το Μητσοτακέικο από τον 19ο αιώνα κι αυτό έχει το θράσος να κατηγορεί την Αριστερά για παρακράτος!

Πότε πρόλαβε ο Τσίπρας να στήσει παρακράτος σε 4,5 χρόνια ρε λαμόγια; Τόσες δεκάδες χρόνια έχετε φάει και τις πέτρες από την Ελλάδα, δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο και μιλάτε σεις για παρακράτος.

Ο λαός πληρώνει από τον 19ο αιώνα τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, κι εσείς μιλάτε για “παρακράτος της αριστεράς”;

Δείτε: Οικογένεια Μητσοτάκη: Σιτίζεται από το δημόσιο από την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη!

Εκτός κι αν θέλετε να μας πείσετε ότι “όλοι ίδιοι είναι”, για να χαθούν στη γενίκευση οι ευθύνες σας για όσα κάνατε και κάνετε.

Με την ευκαιρία, δώστε την λίστα με τις “χορηγίες” στα ΜΜΕ να δούμε πώς ανακηρύσσονται οι “Μωυσήδες”…

Εδώ ταιριάζει ο λόγος του Μανώλη Αναγνωστάκη:

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που με καταλερωμένη τη φωλιά

πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Πληρώνουμε το Μητσοτακέικο από τον 19ο αιώνα κι αυτό έχει το θράσος να κατηγορεί την Αριστερά για παρακράτος!”

  1. Δημοσθένης Καραγιάννης

    Υπάρχει και κάτι ακόμη εκτός των άλλων με το Μητσοτακέικο! Υπήρχε κι ένας άλλος Μητσοτάκης (ο Ιωάννης) από την ίδια φάρα. Φαίνεται να ήταν πιο καθαρός άνθρωπος, αν και ανάλαβε υποπρόξενος της Ρωσίας στο Ηράκλειο γύρω στα 1855 και παρέμεινε μέχρι την τελευταία δεκαετία του αιώνα – εποχή της ίντριγκας, της διαπλοκής, της μυστικότητας και του μυστηρίου!!! Απ’ ο,τι γνωρίζω και διαβάζω (μελετώ το πλούσιο αρχείο του) αυτός προσπάθησε από τη θέση του να βοηθήσει πολλές φορές τους Κρητικούς στις επαναστάσεις εναντίον των Οθωμανών, υπηρετώντας φυσικά τα ρωσικά συμφέροντα που εκείνες τις εποχές τύχαινε να συμπίπτουν με αυτά των κρητικών σε μεγάλο βαθμό. Αυτός λοιπόν ήταν της ίδιας οικογενείας και για να “κόψει” τις σχέσεις του από το μεγάλο κορμό του Βενιζελομητσοτακέικου (κάτι θα ήξερε ο άνθρωπος!), έφυγε απ’ τα Χανιά, ήρθε στο Ηράκλειο και άλλαξε και την ορθογραφία του ονόματός του (γράφεται Μιτσοτάκης). Κάτι παρόμοιο απ’ ό,τι έχω ακούσει επέλεξε να κάνει και η Ντόρα επιλέγοντας να “κρατήσει” το όνομα του Μπακογιάννη αφήνοντας στην αφάνεια και το πατρικό της και αυτό του νέου συζύγου της…

  2. Anti-logos

    Για την ακρίβεια, το “φαγοπότι” άρχισε πριν 142 χρόνια, με τον γερο-Κωστή τον Μητσοτάκη και το “κόμμα των ξυπόλητων” (1878)!!
    Από τότε η “μηχανή” δεν σταμάτησε για το Μητσοτακέϊκο. Η μακροβιότερη κρατικοδίαιτη πολιτική οικογένεια της χώρας, που μόνο δεινά της επέστρεψε και είναι και πολλοί που να με πάρει…. και από ότι είδαμε πρόσφατα…… συνεχίζεται…..
    Η ειρωνεία της ιστορίας που μα μας βγάζει τη γλώσσα της, είναι που ο γερο-Κωστής Μητσοτάκης ήταν ΚΑΙ εκδότης εφημερίδας(!) Λες μωρέ να ήταν “Κήρυκας Χανίων”…….
    Βρε τι μας έμελε να ζήσουμε πάλι……….

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί