Αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη στην Κρήτη: Απαγόρευσαν τη διαδήλωση, τους έδειραν και τους δικάζουν! (βίντεο)

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η δίκη των οκτώ διαδηλωτών στα Χανιά – Θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια.

Με το σύνθημα «οι οκτώ διαδηλωτές θα κερδίσουν» πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, εκδήλωση-συζήτηση, αναφορικά με την δίωξη των οκτώ διαδηλωτών οι οποίοι συμμετείχαν σε κινητοποίηση για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2020.

Σημειώνεται ότι εκείνη τη μέρα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από οργανώσεις και συλλόγους στο κέντρο των Χανίων, στο πλαίσιο της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εν μέσω απαγόρευσης διαδηλώσεων που είχε τότε επιβληθεί με πρόσχημα τον κορονοϊό. Η αστυνομία διέλυσε βίαια τη διαδήλωση κάνοντας χρήση χημικών ενώ προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές, εκ των οποίων οι οκτώ συνελήφθησαν και διώκονται.

Δείτε:

Επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση στην Κρήτη- Έγιναν προσαγωγές (βίντεο- φωτο)

Κρήτη: Απαγόρευσαν τη διαδήλωση, τους έδειραν και τους δικάζουν! – Έργα και ημέρες του καθεστώτος Μητσοτάκη (βίντεο)

Δείτε επίσης: Νέα αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων από την κυβέρνηση!- Αυτή τη φορά για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Προσαγωγές στο Ηράκλειο ενόψει της 12ης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Αυταρχισμός και δεκάδες προσαγωγές- Απέκλεισαν τα ΜΑΤ το μνημείο του Αλέξη

Η εκδήλωση άνοιξε με τις εισηγήσεις συλληφθέντων που διώκονται και με τις εισηγήσεις συνδικαλιστών και μελών των σωματείων της πόλης που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις ανθρώπων από τις πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις καθώς και εκπροσώπων των φοιτητικών συλλόγων των Χανίων.

Στη συζήτηση επισημάνθηκαν μια σειρά από ζητήματα που πλαισιώνουν την καμπάνια αλληλεγγύης, όπως η επικαιρότητα των μηνυμάτων της συλλογικής δράσης της περιόδου 2020 -21, ζητήματα λογοδοσίας για τους νεκρούς της πανδημίας, για τα εγκλήματα που συνεχίζονται στους χώρους της υγείας, της παιδείας και της εργασίας, όπως και ευρύτερα ζητήματα ταξικής, αντιπολεμικής και αντιφασιστικής πάλης.

Τέλος τέθηκε το ζήτημα της συνεργασίας και της ενότητας διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων εν όψει των κινητοποιήσεων που ξεκινάνε με την απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί