Νέα αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων από την κυβέρνηση!- Αυτή τη φορά για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Την απαγόρευση συναθροίσεων για την 6η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, στη συμπλήρωση 12 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το όπλο του αστυνομικού Κορκονέα στα Εξάρχεια.

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

-διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

-διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», αναφέρει η διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Προάγγελος του σχεδιασμού της αστυνομίας ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη κατά την επίσκεψή του στον Βόλο: “Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που υπάρχουν απαγορεύσεις και, όπως με σεβασμό γιορτάσαμε το Πολυτεχνείο αποδίδοντας τιμή στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, κατά τον ίδιο τρόπο θα γίνει και αυτή η εκδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου”.

Απόφαση απαγόρευσης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί