Κρήτη: Απαγόρευσαν τη διαδήλωση, τους έδειραν και τους δικάζουν! – Έργα και ημέρες του καθεστώτος Μητσοτάκη (βίντεο)

Στο πλευρό των οκτώ διαδηλωτών που διώκονται στα Χανιά επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση για τον Γρηγορόπουλο, στις 6 Δεκεμβρίου του 2020, εν μέσω απαγόρευσης διαδηλώσεων, τάσσονται οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δείτε: Επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση στην Κρήτη- Έγιναν προσαγωγές (βίντεο- φωτο)

Προσαγωγές στο Ηράκλειο ενόψει της 12ης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Με αφορμή την δίκη των οκτώ φοιτητών που έχει ορισθεί για τις 4 Νοεμβρίου, ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης τονίζει σε ανακοίνωση ότι «αποτελεί πρόκληση να σέρνονται σε πολιτική δίκη 8 αγωνιστές μετά από 2 χρόνια ομηρίας, επειδή είχαν πολιτική δράση και κινητοποιήθηκαν».

Ο φοιτητικός σύλλογος επισημαίνει ότι πρόκειται για πολιτική δίκη η οποία έχει σκοπό να πλήξει τον συνδικαλισμό και το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Σημειώνεται ότι εκείνη τη μέρα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από οργανώσεις και συλλόγους στο κέντρο των Χανίων, στο πλαίσιο της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εν μέσω απαγόρευσης διαδηλώσεων που είχε τότε επιβληθεί με πρόσχημα τον κορονοϊό. Η αστυνομία διέλυσε βίαια τη διαδήλωση κάνοντας χρήση χημικών ενώ προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές, εκ των οποίων οι οκτώ συνελήφθησαν και διώκονται.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορευόταν στις συναθροίσεις να συμμετέχουν… πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ίσχυε από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

«Η υπεράσπιση στο δικαίωμα στη πολιτική δράση, η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και τη κινητοποίηση,είναι υπόθεση όλων μας! Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους 8 διωκόμενους. Η πολιτική δίκη στις 4 Νοέμβρη να γίνει καταδίκη της πολιτικής της φτώχειας,της εξαθλίωσης,της καταστολής», αναφέρει ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ψήφισμα εξέδωσε και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη δίωξη «είναι κομμάτι μιας ευρύτερης πολιτικής περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών».

«Πρόκειται για πολιτική που νομοθετεί την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δια του “περιορισμού τους”. Που χτυπάει το λαικό άσυλο και επιβάλλει την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια. Που χτυπάει την απεργία και τον ανεξάρτητο συνδικαλισμό από το κράτος και την εργοδοσία, μέσω του νόμου Χατζηδάκη», αναφέρει ο σύλλογος, απαιτώντας την παύση των διώξεων και την αθώωση των οκτώ φοιτητών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί