Αυταρχισμός: Απέκλεισαν τα ΜΑΤ το μνημείο του Αλέξη – Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. από τα Εξάρχεια και άλλες περιοχές της Αθήνας, με το σκεπτικό της παραβίασης των υγειονομικών μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες. Μεταξύ των συλληφθέντων 13 υγειονομικοί αλλά και 2 εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Για «πολιτικά καταδικαστέες ενέργειες» από την πλευρά της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Περισσότερες από 60 ήταν οι προσαγωγές στο μεταγωγών στην Π. Ράλλη κατά τις 16.00, ενώ προ ολίγου μεταδόθηκε η πληροφορία πως όλες οι προσαγωγές, στην πλειοψηφία τους από τα Εξάρχεια, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, λόγω της επετείου, και όπου «απάντησαν» τον κλοιό της ΕΛ.ΑΣ., συγκαταλέγονται 13 υγειονομικοί, εκ των οποίων 5 γιατροί, στους οποίους, μέχρι πριν λίγη ώρα, δεν έχει δοθεί δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους, όπως κατήγγειλε νωρίτερα το μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ Δέσποινα Τοσονίδου.

«Από πουθενά δεν προκύπτει ότι παραβίασαν τα υγειονομικά μέτρα», μας είπε η ίδια ακόμη, ωστόσο, κατά την τελευταία ενημέρωση που είχε, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις για το άρθρο 295, περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων.

Η κ. Τοσονίδου σημείωσε, επίσης, πως μεταξύ των γιατρών που συνελήφθησαν περιλαμβάνεται και ο εντατικολόγος και πρόεδρος των εργαζομένων του «Αττικόν» Μιχάλης Ρίζος, «ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Covid-19 από τον Μάρτιο». 

Επίσης έχει προσαχθεί η Κατερίνα Πατρικίου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον «Αγ. Σάββα», καθώς και μία χειρουργός, η οποία εφημέρευε μάλιστα χθες, και μία καθαρίστρια από το αντικαρκινικό νοσοκομείο.

Συνδικαλιστές και εκπρόσωποι επιστημονικών συλλογων (ΙΣΑ, ΠΙΣ) που βρέθηκαν στο σημείο ζήτησαν να εξετάσουν τις υγειονομικές συνθήκες κράτησης των συλληφθέντων καθώς και την απελευθέρωση τους.

Ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, Π. Παπανικολάου, σε ανάρτησή του νωρίτερα το απόγευμα ανέφερε πως η είσοδος στο Μεταγωγών δεν επιτράπη ούτε σε βουλευτές.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορο=εύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Δυνάμεις καταστολής δημιούργησαν φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου.

Δείτε επίσης: Νέα αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων από την κυβέρνηση!- Αυτή τη φορά για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Προσαγωγές στο Ηράκλειο ενόψει της 12ης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Οι έλεγχοι περιμετρικά είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να προσεγγίσουν το μνημείο. 

Νωρίτερα, μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) εγκλωβίστηκαν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών (Γραβιάς) όταν επιχείρησαν να φτάσουν στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Μπροστά τους βρέθηκε ισχυρή ομάδα αστυνομικών και δέκα εξ’ αυτών προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. 

Την ίδια στιγμή κόσμος βρέθηκε αποκλεισμένος σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές πολιτών, μεταξύ των οποίων ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί