Ανοίγουν τα γήπεδα μόνο για εμβολιασμένους

Στο 80% η πληρότητα

Είναι οριστικό, οι φίλαθλοι επιστρέφουν στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων έπειτα από πολλούς μήνες απουσίας λόγω κορονοϊού αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι εμβολιασμένοι και θα φορούν μάσκα. Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της COVID-19» ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων, κι έτσι από τη νέα σεζόν θα υπάρχει πληρότητα έως και 80%, με το 75% να είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και 5% παιδιά.

Με εμβόλιο και μάσκα η είσοδος

Από το πρωί της Πέμπτης (8/7) η ειδική επιτροπή είχε εισηγηθεί την είσοδο στα γήπεδα μόνο για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου (ή τη μία για το μονοδοσικό J&J) ή όσους έχουν νοσήσει προσφάτως και έχουν το σχετικό πιστοποιητικό, με ένα 5% ανεμβολίαστων παιδιών να επιτρέπεται να μπουν στο χώρο. Πλέον, είναι και επίσημο καθώς η Εθνική Επιτροπή προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενέκρινε ομοφώνως τις προτάσεις των ειδικών.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση:

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», ως προς το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, που είχε θέσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού και επεξεργάζονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα και αποφάσισε ότι:

  • Η πληρότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναλόγως αν διαθέτουν ή όχι ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, θα φτάσει έως και το 80%
  • μόνο με εμβολιασμένους θεατές (εννοούνται και οι νοσήσαντες με ανάλογο πιστοποιητικό),
  • με υποχρεωτική χρήση μάσκας,
  • ποσοστό ανήλικων που δεν μπορούν να εμβολιασθούν,

ως ακολούθως:

pinakas.jpg
  • Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τις ΠΑΕ, τα αθλητικά σωματεία και τα ΜΜΕ να απασχολούν στους αθλητικούς χώρους εμβολιασμένους επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους που δεν θα είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό PCR (48 ωρών) ή rapid test (24 ωρών) πριν από την έναρξη του εκάστοτε αγώνα.
  • Ο χρόνος έναρξης ισχύος των ανωτέρω, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής τους, θα εξειδικευθούν στις Διευκρινιστικές Οδηγίες που θα εκδώσει η ΓΓΑ τις προσεχείς ημέρες και στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Επιπλέον, εγκρίθηκε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διενέργειας του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, με εγγραφές μόνο για πλήρως εμβολιασμένους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί