Κρήτη: Η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων απέτρεψε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Γυρίζουν πίσω τα οχήματα που τις μετέφεραν

Η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Αγίου Βασιλείου έφερε αποτελέσματα.

Τα 6 βαρέα οχήματα που κουβαλούσαν τρεις ανεμογενήτριες στον Άρδαχτο Αγίου Βασιλείου επιστρέφουν αυτή την ώρα στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του e-mesara.gr.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Ξεσηκωμός πολιτών για κομβόι με ανεμογεννήτριες (Φωτο)

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στον Κισσό Αγίου Βασιλείου, με μικρά και μεγάλα οχήματα και είχαν στήσει μπλόκα, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διέλευση των οχημάτων.

Μαζί τους ήταν και ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος δήλωσε:

– Για μια φορά ακόμα αποτρέψαμε την εγκατάσταση των ανεμογενητριών στα βουνά μας. Αφού δεν τις θέλουν οι τοπικές κοινωνίες, δεν χωράνε στην περιοχή. Πρέπει να υπάρξει επιτέλους πολιτική απόφαση για να σταματήσει αυτό το κρυφτούλι με τις εταιρείες…

Σύμφωνα με το Συντονιστικό το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο, το οποίο κατασκευάστηκε πριν χρόνια και στο οποίο η «ΔΕΗ ανανεώσιμες» επιχειρεί σήμερα να εγκαταστήσει νέες ανεμογεννήτριες, είναι μόλις σε απόσταση 260 μέτρων από τον οικισμό κάτι που το καθιστά απαγορευτικό σύμφωνα με τη νομοθεσία. Τονίζουν, δε, ότι το πάρκο κατασκευάσθηκε όταν δεν ήταν ακόμα γνωστές οι επιπτώσεις των αιολικών στο περιβάλλον, την βιοποικιλότητα και την ανθρώπινη υγεία.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ήδη αυτό το αιολικό πάρκο λειτουργεί χωρίς άδεια καθώς η ισχύς της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων του έχει λήξει από τις 17-9-20.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί