Κρήτη: Ξεσηκωμός πολιτών για κομβόι με ανεμογεννήτριες (Φωτο)

Με κινητοποίηση που πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί πολίτες, αντιδρούν στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών, οι οποίες προορίζονται για τον χωριό Αδρακτος στο Ρέθυμνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από σήμερα τα ξημερώματα ένα κομβόι φορτηγών αυτοκινήτων που μεταφέρει ανεμογεννήτριες βρίσκεται στην είσοδο των Μοιρών στα Καπαριανά, με προορισμό το χωριό Αδρακτος.

Σύμφωνα με το e-mesara.gr, το συνοδεύουν αρκετοί αστυνομικοί και δυνάμεις των ΜΑΤ από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

Το κομβόι είναι σταματημένο, καθώς θα δυσκολευτεί να περάσει μέσα από τις Μοίρες.

Μάλιστα, επείγον κάλεσμα εξέδωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατα Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας -ΒΑΠΕ, το οποίο αναφέρει για κινητοποίηση κατοίκων στον Κισσού Κάμπος.

Άνθρωποι με μικρά και μεγάλα οχήματα βρίσκονται παρατεταγμένοι στον Κισσό Αγίου Βασιλείου με σκοπό να αποτρέψουν τις νταλίκες με τις ανεμογενήτριες να προχωρήσουν προς τον Άρδαχτο που είναι ο τελικός προορισμός τους.

Είναι η πολλοστή φορά που οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν και κινητοποιούνται ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά τους.

Δείτε φωτογραφίες του e-mesara.gr από το κομβόι που βρίσκεται στην είσοδο των Μοιρών στα Καπαριανά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί