Φιέστα Μητσοτάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης

Μόλις μία ημέρα μετά το νόμο-καρμανιόλα για τα εργασιακά δικαιώματα ο Κ. Μητσοτάκης σ’ ένα σκηνοθετημένο σόου στους πρόποδες της Ακρόπολης θέλησε να παρουσιάσει την κυβέρνησή του ως «αποτελεσματική» και «οργανωτική», με ντεκόρ πολλούς από τους υπουργούς του, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε ψηφιακές οθόνες.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το «Ελλάδα 2.0» αποτελεί την «επόμενη εκδοχή της χώρας, της νέας Ελλάδος», έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη με καλά μελετημένες πρωτοβουλίες και έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες χάρη πρόγραμμα, που δέχτηκε «κολακευτικά σχόλια στις Βρυξέλλες» και περιλαμβάνει περίπου 31 δισ. εκ των οποίων τα 8 δισ. θα δοθούν εντός του 2021.

Όπως αναφέρει το efsyn.gr, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο 175 κρίσιμων επενδύσεων εκτιμώντας πως τα συνολικά κεφάλαια που θα κινητοποιηθούν θα φτάσουν 100 δισ. επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψη για 200.000 θέσεις εργασίας και αύξηση του ΑΕΠ κατά 7 μονάδες. Όπως ανέφερε, το σχέδιο θα παρουσιαστεί σύντομα σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

«Γράφουμε ξανά Ιστορία…»

Από την πλευρά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ισχυρίστηκε πως το σχέδιο, που εγκρίθηκε βέβαια μετά από ενδελεχή ανάλυση των υπηρεσιών της Κομισιόν, θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία με επενδύσεις που θα κάνουν την Ελλάδα ισχυρότερο, πιο ανθεκτική, για το μέλλον

«Γράφουμε ξανά Ιστορία. Γι΄ αυτό η επιτυχία της Ελλάδας, είναι επιτυχία της Ευρώπης» είπε η ίδια και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εξαιρετική συνεργασία και τη συμβολή στην προσπάθεια για το ψηφιακό πιστοποιητικό. Και δεν παρέλειψε να πει ότι Ευρωπαίοι περιμένουν να έρθουν στην Ελλάδα για τις διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της καθυστερημένης άφιξης της προέδρου της Κομισιόν στη χώρα, ακυρώθηκε η συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί