Ελεύθερη αφέθηκε η πληροφοριοδότης των Wikileaks, Τσέλσι Μάνινγκ

Η πρώην αξιωματικός έχει εκτίσει επταετή κάθειρξη σε στρατιωτικές φυλακές, για τη διαρροή τουλάχιστον 700.000 απόρρητων αρχείων του αμερικανικού στρατού

Ελεύθερη αφέθηκε η Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού και πληροφοριοδότρια των WikiLeaks, έπειτα από δικαστική απόφαση.

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου της Αλεξάνδρια στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, Αντόνι Τρένγκα, διέταξε την αποφυλάκιση της Μάνινγκ με το σκεπτικό ότι η εξέταση της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί. Ο δικαστής Τρένγκα απέρριψε πάντως το αίτημα της Μάνινγκ να ακυρωθεί το πρόστιμο που της έχει επιβάλει, λόγω της άρνησής της να καταθέσει και επικύρωσε τις οικονομικές κυρώσεις ύψους 256.000 δολαρίων.

Η πρώην αξιωματικός κρατείτο στη Βιρτζίνια από τον περασμένο Μάιο, με την κατηγορία της περιφρόνησης του δικαστηρίου και επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα Παρασκευή, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλεξάντρια.

Την Πέμπτη, εκπρόσωπος της ομάδας υπεράσπισής της είχε ανακοινώσει ότι η Μάνινγκ έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο.

«Περιττό να πούμε ότι είμαστε ανακουφισμένοι και ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της μόλις συνέλθει», δήλωσε ο Άντι Στεπάνιαν.

Παρά τη φυλάκισή της και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων, η Μάνινγκ παραμένει κατηγορηματική στην άρνησή της να συμμετάσχει σε μία μυστική ακροαματική διαδικασία, που θεωρεί ότι μπορεί να είναι καταχρηστική.

Η πρώην αξιωματικός έχει εκτίσει επταετή κάθειρξη σε στρατιωτικές φυλακές, για τη διαρροή τουλάχιστον 700.000 απόρρητων αρχείων του αμερικανικού στρατού που δημοσιεύτηκαν μέσω του WikiLeaks. Τον Ιανουάριο του 2017, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα της απένειμε χάρη, παραγράφοντας το υπόλοιπο της 35ετούς ποινής φυλάκισής της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί