Ιστορικό χαμηλό για τους Χριστιανοκοινωνιστές- Τα ποσοστά και οι έδρες στη Βαυαρία

Η παντοδύναμη CSU, ο πιο πιστός κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελα Μέρκελ, χάνει την αυτοδυναμία της στη Βαυαρία, φτάνοντας στο χειρότερο ποσοστό της από το 1950. Δεύτερη δύναμη οι Πράσινοι, στη Βουλή η ακροδεξιά AfD, καταποντίζονται οι σοσιαλδημοκράτες.

Δείτε: Ραγδαίες εξελίξεις στη Γερμανία πυροδοτεί το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βαυαρία

Στο 37,2% (-10,5) περιορίστηκε η Χριστιανοκοινωνική Ένωση του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Μάρκουσ Ζέντερ, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που την ήθελαν να υφίσταται ιστορική ήττα σε ό,τι αφορά την εκλογική της δύναμη.

Κατά τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα, οι Πράσινοι φθάνουν το 17,5%, ενώ ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,6%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11% και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 9,7%. Οι Φιλελεύθεροι φαίνεται ότι καταφέρνουν τελικά να μπουν στην τοπική Βουλή με ποσοστό 5,1%, ενώ εκτός Κοινοβουλίου μένει η Αριστερά, με 3,2%.

Η συμμετοχή των εκλογέων ανήλθε στο 72,4%.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών στο τοπικό Κοινοβούλιο, από τις 205 έδρες η CSU εξασφαλίζει 85, οι Πράσινοι 38, οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι 27, η Εναλλακτική για την Γερμανία 22 και οι Φιλελεύθεροι 11.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί