Αφαιρέθηκε η γαλάζια σημαία από παραλία της Κρήτης

Αφαιρέθηκε η “Γαλάζια Σημαία” από την παραλία του Καλαθά, έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.

Αυτό γνωστοποιείται από την Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» όπου παράλληλα επισημαίνεται ότι “Γαλάζιες σημαίες” αφαιρέθηκαν από 7 ακόμη παραλίες της χώρας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: « Οι αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές, που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Σύμφωνα με τα κριτήρια του Προγράμματος, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.
Οι 8 ακτές, οι οποίες αποσύρονται είναι οι εξής:
·         Ακτή Αγ. Πέτρος, Δήμος Άνδρου, Π.Ε. Άνδρου
·         Ακτή Χρυσή Άμμος, Δήμος Άνδρου, Π.Ε. Άνδρου
·         Ακτή Λεπτοκαρυά 1, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
·         Ακτή Πλάκα-Μύλος, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
·         Ακτή Πλαταμώνας 1, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
·         Ακτή Σκοτίνα, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
·         Ακτή Ανατολικά Ενυδρείου, Δήμος Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου
·         Ακτή Καλαθάς, Δήμος Χανίων, Π.Ε. Χανίων

Τα Χανιώτικα νέα επικοινώνησαν με την αρμόδιο αντιδήμαρχο Γεωργία Αποστολάκη-Σαρικάκη, σύμφωνα με την οποία θα υπάρξει ενημέρωση εντός της ημέρας.

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»
Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Για το 2018 βραβεύτηκαν με “Γαλάζια σημαία” 519 Ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και 1 σκάφος αειφόρου τουρισμού.

haniotika-nea.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί