“Η Κρήτη θα αποκτήσει τις υποδομές που στερήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες”

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, που βρίσκεται στο Ηράκλειο, τόνισε ότι η κατασκευή του ΒΟΑΚ είναι «αναπτυξιακή και κοινωνική ανάγκη για την Κρήτη» ενώ επισήμανε ότι θα κατασκευαστεί αυτοκινητόδρομος, με δυο λωρίδες, διαχωριστική νησίδα και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να συνδέονται τα τέσσερα κέντρα των νομών, στην πρώτη φάση υλοποίησης του έργου.

«Είναι το μεγαλύτερο έργο παραχώρησης στη χώρα» είπε και πρόσθεσε πως θα γίνει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ξεκαθαρίζοντας ότι οι Κρητικοί δεν θα υποχρεούνται σε καταβολή διοδίων.

«Δε θέλουμε να κάνουμε τους βοσκαρόδρομους και τους κατσικόδρομους που θέλει η ΝΔ. Στόχος να μειωθούν τα ατυχήματα και ο χρόνος του ταξιδιού. Ο νέος ΒΟΑΚ συμβάλλει στην ανάπτυξη της Κρήτης, ειδικά στον τουρισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ προανήγγειλε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και ο χρόνος κατασκευής θα φτάσει τα τέσσερα χρόνια.

Δείτε επίσης

Σπίρτζης από το Ηράκλειο: Δεν θα έχει διόδια ο ΒΟΑΚ – Πόσο χρόνο θα χρειαστεί (Φωτο)

 

«Τιμάμε το λόγο και τις δεσμεύσεις μας. Πρώτη φορά έχουμε σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η Κρήτη θα αποκτήσει τις υποδομές που στερήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες» τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για ημέρα χαράς για όλη την Ελλάδα: «Είναι ευτυχές ότι η υπογραφή στις Πρέσπες συμπίπτει με τις αναγγελίες για την κατασκευή του ΒΟΑΚ».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, ξεκαθάρισε πως στο νέο αυτοκινητόδρομο δε θα υπάρχει η πυκνότητα των εισόδων – εξόδων σε οικισμούς που υπάρχει μέχρι σήμερα και προανήγγειλε ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων μόνο για τους επισκέπτες του νησιού.

«Δεν θα πάμε στη λογική… ταξίματος του παλαιοκομματισμού», ανέφερε ο υπουργός, σε ερώτηση για το δρόμο στο Λασίθι. «Μένουμε πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τον κόμβο στην Αγία Πελαγία, ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι μέχρι την Πέμπτη θα γίνει ο σχετικός διαγωνισμός.

Ο υπουργός θα επιθεωρήσει το δρόμο στη Μεσαρά ενώ την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους δημάρχους για τα υπόλοιπα έργα του νησιού. Παράλληλα, την Παρασκευή θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου κτιρίου των ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί