Χρηματοδότηση 1,5 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της έρευνας στην Κρήτη

Ενημέρωση στους εκπροσώπους των Ερευνητικών και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Κρήτης για την πρώτη πρόσκληση που εκδίδεται για την χρηματοδότηση των «έργων επίδειξης – πειραματικής ανάπτυξης, που προωθούν την έρευνα και καινοτομία σε τομείς της RIS3Crete» προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΠ «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και οργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης.

Η συγκεκριμένη δράση-πρόσκληση που προκηρύσσεται έχει προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ και η κάθε πρόταση που θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση έχει ανώτατο όριο τις 250.000 ευρώ. Την σχετική ενημέρωση έκανε στο Επιμελητήριο η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, παρουσία στελεχών της υπηρεσίας και εκπροσώπων αρμόδιων υπηρεσιών.

Η κα. Κασσωτάκη σε δηλώσεις της αναφερόμενη στην σημερινή ενημερωτική εκδήλωση επεσήμανε:  «Σήμερα ενημερώνουμε για την πρόσκληση την οποία έχουμε εκδώσει, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης,  που αφορά στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Κρήτης, είναι η πρώτη πρόσκληση η οποία εκδίδεται για την υποστήριξη της καινοτομίας και της έρευνας στην Περιφέρειά μας από την πλευρά του Επιχειρησιακού Προγράμματος.  Μετά από την πολύ αναλυτική δουλειά που έκανε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της επιχειρηματικής ανακάλυψης της «έξυπνης εξειδίκευσης» στο πλαίσιο της οποίας προσδιόρισε τους τομείς προτεραιότητας πάνω στους οποίους θα εστιάσουμε για τη χρηματοδότηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, έρχεται η  Διαχειριστική Αρχή και εκδίδει πλέον της προσκλήσεις.  Η πρώτη πρόσκληση απευθύνεται στα Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Κρήτης, τους προσκαλούμε να μας φέρουν προτάσεις για σχέδια επίδειξης, σχέδια πειραματικής ανάπτυξης, τα οποία στην ουσία θα υποστηρίξουν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Κρήτη».  Σύμφωνα με την κα. Κασσωτάκη, «δεν είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης έρευνας, είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης μία πρόσκληση, μία δράση χρηματοδότησης, της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και με αυτή τη λογική θα αξιολογηθεί και στη συνέχεια. Επειδή υπάρχουν καινούρια δεδομένα, υπάρχουν καινούργιες έννοιες, κρίναμε σκόπιμο να προσκαλέσουμε σήμερα τα μέλη των Ερευνητικών και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Κρήτης να τους δώσουμε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις, ορθές και μέσα στο πλαίσιο το οποίο εμείς αναζητούμε, δηλαδή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.  Η δράση μας αυτή προκηρύσσεται τώρα με 1,5 εκ. ευρώ είναι αρκετά καλό ποσό για τέτοιου είδους δράσεις, έχουμε βάλει ένα όριο, ανώτατο όριο, για κάθε πρόταση που θα υποβληθεί και  είναι 250.000 ευρώ και ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης το τέλος Μαρτίου. Μετά θα ακολουθήσει  η διαδικασία η δική μας, της αξιολόγησης κλπ».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί