Στ. Κασσελάκης: Η επίκληση στον Αλέξη Τσίπρα – «Να σκεφτόμαστε για ποιους παλεύουμε»

Με λόγια του Αλέξη Τσίπρα και του Φρανσουά Ολάντ έκλεισε την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε σε μία φωτογραφία των δύο ηγετών μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου του 2015, ενώ ανέφερε ότι τα λόγια τους τον εκφράζουν απόλυτα.

«Υπάρχει μία φωτογραφία από το 2015, μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου του 2015, που αποτυπώνει την αγκαλιά των Ολάντ και Τσίπρα μετά τη δύσκολη πολύωρη διαπραγμάτευση. Είναι η αποτύπωση της Ευρώπης που μας χωρά όλους. Είναι η αποτύπωση μιας σχέσης που έχει και έντονες διεκδικήσεις και προσπάθεια διαμεσολάβησης, στήριξης και συμβιβασμού και αλληλεγγύη και πείσμα κοινής συμπόρευσης και κατανόηση στο δίκαιο αίτημα ότι δεν μπορεί το ένα μέρος να σηκώνει το βάρος ευρύτερων κρίσεων» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε:

«Αλήθεια… 9 χρόνια μετά ξεχάσαμε να βαδίζουμε ο ένας μαζί με τον άλλον; 9 χρόνια μετά μπορεί να επικρατήσει στην Ευρώπη ο αποκλεισμός, το μίσος, τα συμφέροντα; Θα αφήσουμε ένα κομμάτι της ευρωπαϊκής μας αγκαλιάς και της οικονομίας, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να πέσουν στο γκρεμό; Όχι.

“Να σκεφτόμαστε για ποιους παλεύουμε”, είχε πει ο Αλέξης. “Να δώσουμε στην Ευρώπη πιο γερές βάσεις και μεγαλύτερες δυνατότητες δράσης προς όφελος των λαών”, είχε πει ο Φρανσουά. Συμφωνά απόλυτα» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί