Υπερψηφίστηκε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης για την περίθαλψη των παιδιών στο νησί

Στην υπερψήφιση του ψηφίσματος που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης σχετικά  με την περίθαλψη των παιδιών στο νησί, προχώρησε το περιφερειακό συμβούλιο, στη συνεδρίαση στις 16 Γενάρη. 

Την επικίνδυνη κατάσταση που – με ευθύνη της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της ΝΔ –  έχει διαμορφωθεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, δημιουργώντας επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης των παιδιών, ανέδειξε, με συγκεκριμένα στοιχεία  για όλη την Κρήτη, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης και πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Βρύσαλης αναφέρθηκε στις δυσμενείς συνέπειες για τα παιδιά όλης της Κρήτης από την υποστελέχωση της Παιδοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ και της παιδοχειρουργικής του νοσοκομείου Χανίων. Επίσης, επεσήμανε την οριακή κατάσταση στις παιδιατρικές κλινικές σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού πχ στην παιδιατρική κλινική του Βενιζέλειου νοσοκομείου, καθώς και στην παιδιατρική στο ΓΝ Σητείας όπου δεν υπηρετεί κανένας μόνιμος παιδίατρος. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στον τομέα της αποδεκατισμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πολλά ΚΥ δεν έχουν καν παιδίατρο.

Ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης στάθηκε, ακόμη,  στην απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες παιδοψυχιατρικές  υπηρεσίες σε όλη την Κρήτη,  με αποκορύφωμα  ότι η Παιδιοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ (που εξυπηρετεί όλη την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το νότιο Αιγαίο)  αδυνατεί να νοσηλεύσει παιδιά, λειτουργώντας μόνο ως κέντρο ημέρας. 

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα  από το περιφερειακό συμβούλιο αναφέρει :

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την υποβάθμιση της παιδιατρικής περίθαλψης στην Κρήτη. 

Απαιτούμε: 

Καμιά συρρίκνωση, υποβάθμιση, κλείσιμο ή αλλαγή του ρόλου  καμίας παιδοχειρουργικής κλινικής και καμίας άλλης δημόσιας δομής. 

Άμεση στελέχωση των κλινικών με fast track διαδικασίες, με την πρόσληψη όλου του απαραίτητου, μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία όλων των Κλινικών παιδιατρικής περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης,  ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών και η ασφαλής εφημέρευση των κλινικών σε καθημερινή βάση. 

Την πρόσληψη όλων των αναγκαίων μόνιμων παιδιάτρων και άλλου προσωπικού στα ΚΥ της Κρήτης και την εξασφάλιση 24ωρης/7ήμερης λειτουργίας των ΚΥ για να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Απόσυρση κάθε απόφασης για  υπερεφημέρευση , συγχώνευση ή αναγκαστική μετακίνηση του υπάρχοντος προσωπικού».  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί