Κτηνωδία στα Γρεβενά: Πυροβόλησαν, σκότωσαν και τεμάχισαν άλογα (Φωτο)

Αποτροπιασμό προκαλεί ο θάνατος πέντε (5) αλόγων στην περιοχη της Σαμαρίνας Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν πέντε άλογα στην περιοχή Χελιμόδι της Σαμαρίνας Γρεβενών. Τα άλογα βρέθηκαν νεκρά το απόγευμα από τον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος κι ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ αυτήν την ώρα δίνει κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυνερίου.

Τα άλογα έφεραν τραύματα από όπλο, ενώ ήταν τεμαχισμένα σε πολλά κομμάτια.

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες ενώ και ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σοκαριστικό περιστατικό στην Π.Ε. Γρεβενών.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης των αλόγων πηγαίνοντας προς την περιοχή Χελιμόδι, όπου βρίσκονταν εντός περιφραγμένου χώρου τα άλογα είδε θηλυκά άλογα να έχουν πυροβοληθεί με καραμπίνα και τεμαχιστεί.

Στη συνέχεια, προσέφυγε στην Αστυνομία Πολυνερίου Γρεβενών καταγγέλλοντας τις πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας. Από το πρωί διεξάγονται έρευνες για την συλλογή στοιχείων από την Αστυνομία κυρίως σε 4 κάλυκες που χρησιμοποιήθηκαν για την θανάτωσή των ζώων που ενδεχομένως να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών, ενώ επί τόπου βρέθηκε και κτηνίατρος για να ετοιμάσει σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ήταν καλά εξοπλισμένοι και αφαίρεσαν με χειρουργικό τρόπο συγκεκριμένα κομμάτια κρέατος από τα τρία άλογα τα οποία υπολογίζονται στα 500 κιλά για να τα πουλήσουν. Το τέταρτο άλογο παρέμεινε άθικτο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες έφτασαν στην περιοχή με αυτοκίνητο πιθανότατα όχημα ψυγείου και το στάθμευσαν σε σημείο που να μην είναι ορατό από τον δρόμο.

Ο ιδιοκτήτης των αλόγων διατηρεί σε περιφραγμένο χώρο περισσότερα από 40 άλογα που έχουν τσιπάκι προκειμένου να διασωθεί το συγκεκριμένο είδος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά ανάλογο περιστατικό στην περιοχή τους στο παρελθόν.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

Φωτογραφίες: zougla.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί